DE VORBA CU ALINA DUMITRESCU (NECTIART): MAMĂ, ARTIST, ARTIZAN CU SUFLET CURAT

“Atunci când viata îți dă lamai, tu oferă-i portocale!”

Acesta este motto-ul dupa care se ghideaza Alina Dumitrescu alias Atelierul NectiArt, mama unui baietel de 1 anisor si pictor de meserie. Este o fire vesela, optimista si careia ii place sa rada si sa se bucure de viata si frumos.

Pe Alina mi-a “scos-o in cale” acelasi minunat grup Work at Home Moms Romania, despre care am vorbit si in alte randuri. Si pentru ca toate se intampla cu un motiv si la momentul potrivit, iata ca impreuna am legat o semi-prietenie virtuala (pe langa o colaborare) tocmai deoarece avem cateva puncte in comun: suntem mamici de baietei, amandoua iubim frumosul, voia buna si cochetam cu handmade-ul (ati citit despre ce fac/faceam acum un an?), suntem firi curioase, adoram calatoriile, ne plac dulciurile si cafeaua, iar ambele suntem relativ la inceput de drum.

Desi are studii în domeniul artei, teologiei, artei sacre și activeaza în domeniul picturii de aproximativ 8 ani, pictând alături de soțul ei biserici și icoane, Alina s-a apucat de handmade in urma cu doar 3-4 luni.

“După ce am născut, cam la 1 an, am vrut sa am o ocupație plăcută cu care sa îmi umplu puținul timp liber. La recomandarea unei prietene, am intrat în grupul WAHM, de care nu mai auzisem pana atunci și sunt foarte incantata pentru ca aici m-am redescoperit pe mine, mămicile au fost sursa principala de inspirație și apoi am zis: de ce sa nu pot și eu?”, marturiseste Alina. In portofoliul sau gasim tricouri pictate, decorațiuni de Crăciun, iar din 2019 s-a axat pe tablouri pictate în acuarelă, deoarece “mi se pare un curent destul de atrăgător din punct de vedere al esteticii promovate, a culorilor, care ma încântă prin transparenta și versatilitate”.

Pe langa cele de mai sus, Necti (cum o cunosc prietenii) cocheteaza cu crearea si altor obiecte artizanale: mărțișoare, păpușele, agende pictate, bijuterii (din fetru, catifea, banda ripsata, margele, cabochon) și tot ce este frumos și colorat.

“Când creez obiecte, mă simt ca un copilaș dornic sa cunoască lucruri noi și astfel îmi redau acea stare necesara de a crea noi și noi lucrușoare”, asa descrie Alina senzatia placuta pe care o are fiecare dintre noi atunci cand vedem ceva realizat din propriile maini.

În materie de tablouri, vine in intampinarea cerintelor din partea clientului, prin transpunerea diverselor obiecte pe hârtie: dulciuri, flori, natura în general, animale, portrete umane (in creion), o incantare de lumini și culori care contrasteaza și ne arată că viața este exact precum cromatica unui tablou (vie, vesela și optimista).

Alina mi-a daruit si mie o portie de veselie si culoare, acest tablou care imi va infrumuseta zilele petrecute la bucatarie si ma va inspira in a gati deserturi cu drag pentru familia mea.

Un suflet asa cald si curat, cu iubire pentru eleganta/bun gust/simplitate, s-a dezvoltat in timp, chiar cu costul unor suferinte primite de la o viata deloc usoara. Alina, destainuindu-mi-se, m-a emotionat pana la lacrimi atunci cand mi-a povestit succint prin ce greutati a trecut (probleme pe partea de sanatate), in final reamintindu-mi ca suntem binecuvantate ca avem zilnic sub ochii nostri dovada intruchipata a unei minuni ceresti: copiii nostri!

Dacă va plac creațiile sale, va invit pe pagina Alinei NectiArt , unde puteți admira ce mestereste in ultima vreme și puteti astfel primi un strop de bucurie în suflet! Se poate comanda printr-un mesaj privat pe pagina sau pe contul personal de Facebook. O gasiti inclusiv pe Instagram.

Preturile unui tablou pornesc de la 65 lei (suma modica pentru un tablou pictat de mana) iar pentru comenzile mai mari de 100 Ron primiti reducere de 10% la al doilea produs cumparat. Un detaliu foarte important: Alina poate emite factura, dat fiind ca are SRL.

Va invit cu drag sa o contactati curand, mai ales ca se apropie cu pasi repezi luna Martisorului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *