HOBBY-URILE MELE HANDMADE

Astazi o sa va vorbesc putin despre mine si despre proiectele mele handmade, 2 la numar.

Al doilea proiect, in ordine cronologica, a luat nastere in paralel cu descoperirea unui grup pe Facebook (care la baza este mijlocul de comunicare pe scara larga a ONG-ului) numit WAHM (Work at Home Moms Romania). Este un grup de circa 20.000 mamici (si non) care lucreaza de acasa (sau cauta produse personalizate handmade) din dorinta de a petrece cat mai mult timp cu proprii copii.

Astfel, in ianuarie 2017, pe cand D era inca in burtica, eram in cautare de jucării (de fapt o mascota de somn) din materiale sigure (safe) pentru bebelusul meu și am dat peste niște tutoriale de animale confecționate din șosete. Așa ca am început să creez singura jucarii, mai exact maimuțele cusute la mana (nu stiu sa cos la masina), așa s-a nascut Shimpy The Sock Monkey. Odata cu venirea pe lume a lui D, nu prea mi-a mai ramas timp sa ma ocup și de proiectul meu de suflet (Heaven. Flori si creatii handmade) inceput in 2014. Dar am lucrat la cel mai frumos proiect de pe lume: a fi mamă!

In 2018 am devenit și Independent Usborne Organiser (Carti interactive pentru copii – Independent Usborne Organiser), despre asta am scris aici.

Heaven a “decolat” in perioada pregatirilor pentru nunta mea, mai exact prin aprilie 2014. Petreceam zile si nopti cautand pe web idei inedite pentru accesorizarea tinutei de mireasa, mai ales a buchetului. Stiam ca nu vreau buchet din flori naturale, dar nu stiam exact ce vreau. PE Pinterest, Instagram si Etsy admiram sute de buchete din pene, bijuterii, margelute etc. Pana cand am descoperit buchetele cu flori din hartie creponata floristica. M-am documentat mai bine despre calitatea hartiei, gramaj, grosime, grad de elasticitate, cine le produce, unde se gasesc etc. Concomitent, m-am interesat si de unde puteam face rost de un asemenea buchet pentru nunta mea. Asa am gasit-o pe Cristina Ciovarta, Christine paper design, o artista desavarsita, din orasul meu natal, Piatra Neamt. Cristina mi-a realizat buchetul de nunta de care m-am indragostit instant in clipa in care am intrat in posesia lui. De atunci, am decis sa incerc sa fac la randul meu floricele din hartie creponata. Dat fiind ca m-am casatorit in timpul ultimului an de masterat, concomitent cu anul nuntii, in timpul liber am luat aceasta ocupatie ca pe un hobby/relaxare. Mai tarziu, a fost greu sa gasesc timp in afara programului de job, totusi in 2-3 ani am reusit sa “incropesc” cateva lucrari dragute pentru cei care au crezut in mine si carora le multumesc din nou pe aceasta cale.

Am inceput cu corsajele domnisoarelor de onoare de la nunta mea (din dantela si banda ripsata gros-grain, nu are legatura cu hartia, dar e un produs al meu handmade), cu conurile de hartie pentru orez si buchetul alternativ celui de mireasa (cel pe care l-am aruncat peste cap). Apoi am realizat buchetul de mireasa al finei mele, impreuna cu buchetele pentru lumanarile de cununie; mai apoi coronita de flori pentru licenta verisoarei mele (care a obtinut Laurea in Italia, iar acolo se poarta coronita cu lauri si flori). Am realizat vreo 6 coronite pentru prietene/cunostinte pentru sedinte foto si flori pentru prezentarea de produse a unui brand de cosmetice. In final, am realizat cateva floricele pentru o mamica ce se ocupa cu aranjamente din hainute/torturi din scutece pentru nou-nascuti.

                Personal, iubesc tot ce este frumos iar activitatile de mai sus ma incarca de energie pozitiva, singurul regret este acela ca nu mai am timp sa ma delectez cu ele. Dar cu siguranta imi vor fi utile pe viitor atunci cand voi dori sa surprind pe cineva drag cu un produs handmade personalizat, unicat, ce nu se gaseste in magazine, iar acesta cred ca este un atuu.

                Voi ce hobby-uri handmade aveti? Ce mesteriti? Astept cu drag sa citesc despre voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *