Toamna și iarna, anotimpurile în care petrecem mai mult timp în casă, sunt propice pentru a pune în practică proiecte DIY sau de renovare a locuinței la interior.

Ca indivizi, suntem într-o continuă evoluție și schimbare, prin urmare și gusturile noastre se schimbă în timp. Unele lucruri nu ne mai definesc, de aceea facem loc pentru altele noi care să ne reprezinte. Pe lângă îmbrăcăminte, locuința este al doilea ”barem de notare” al personalității noastre.

Așa că, iată un challenge de sezon: cum schimbi aspectul casei tale în scurt timp, cu un buget sustenabil și fără să apelezi la specialiști/tehnici?

Tapet decorativ versus vopsea

Tapetul nu a mai fost ”la modă” din anii 2000, recent revenind în vogă. Acesta a fost folosit pentru decorarea interioarelor încă din secolul al XVI-lea, epoca lui de aur fiind în anii 1920.

Succesul din zilele noastre se datorează faptului că mari artiști și chiar designeri de modă și-au adus aportul în acest domeniu pe cât de vast pe atât de eclectic.

Iată care sunt avantajele tapetului în detrimentul vopselei:

  1. Nu necesită o tratare prealabilă a peretului, ci doar aplicarea amorsei pentru o priză mai bună a adezivului. Vopseaua, în schimb, în special dacă se dorește trecerea de la nuanțe mai închise la altele mai deschise, comportă un efort suplimentar.
  2. Nu este susceptibil la deteriorare din zgârieturi, abraziuni, spre deosebire de stratul de vopsea care este sensibil, iar porțiunea afectată e greu să fie reparată cu nuanța originală fără a se observa diferențe.   
  3. Are o rezistență de lungă durată (dacă este calitativ, chiar și 20 ani).
  4. Se igienizează ușor (fiind lavabil).
  5. Nu dezvoltă mucegai, ciuperci sau microorganisme.

Home design personalizabil cu Axelen

Atunci când optezi pentru tapet decorativ, nu numai că economisești timp, dar te scutești de tot efortul pe care îl implică o altfel de renovare. Nu trebuie să fi făcut cursuri sau practică, aproape oricine poate aplica tapet pe pereți urmând câteva reguli simple.

Recent am descoperit colecția de tapet de la Axelen, cu imprimeuri atemporale, pentru orice fel de buget. Puteți răsfoi online catalogul cu modele de tapete decorative exclusive sau puteți vizita unul dintre Showroom-urile Axelen din Cluj sau din București.

Sursă foto www.axelen.ro

În funcție de material, tapetul poate fi din:

  • Hârtie
  • Vinil
  • Textil
  • Izolator
  • PVC tehnic.

Pentru baie sau bucătărie, există varianta din fibră de sticlă.

Dacă vorbim despre forma de prezentare, acesta poate fi ambalat în rolă sau panel.

Cât despre tipul de adeziv, cel din urmă poate fi vlies sau universal.

Majoritatea tapetelor Axelen se realizează pe comandă, de aceea sunt customizabile în ceea ce privește dimensiunile și unele detalii.

 Colecții de tapete de lux

Tapetul decorativ Axelen este unic, cu modele de lux, unele pe care le găsești doar la ei.

În special, mi-a atras atenția  colecția Elie Saab – Zambaiti Parati, fiind una foarte versatilă.

Tapetul decorativ Elie Saab Axelen de la depărtare are un aspect, în schimb de aproape te uimește cu o cu totul altă textură. Este elegant, dar nu somptuos. Armonios și echilibrat, chiar și modelul abstract are la bază simetria.

Celebrul designer libanez și-a lăsat amprenta în această colecție, optând preponderent pentru nuanțe pastelate, elemente discrete (pe alocuri degradé-uri) și efecte optice date de lumină (la fel ca cele din pliurile generoase ale rochiilor de seară semnate de el).

Un living nou cu doar 2500 lei

Axelen are o acoperire națională prin intermediul agenților de zonă. Am luat deja legătura cu reprezentantul pe zona noastră, o persoană foarte disponibilă, care ne-a consiliat și ne-a făcut randări.

În perioada următoare vom da ”haine noi” living-ului nostru, pentru o sumă accesibilă și fără bătăi de cap sau murdărie prin casă (mai ales cu copiii prin preajmă).

Am ales modelul geometric Z64847, care prezintă inserții lucioase în relief ce amintesc de creațiile haute couture ale artistului.


Sursă foto www.axelen.ro

Pentru camera copiilor, de asemenea, am pus ochii pe câteva modele tare drăguțe, dar și elemente decorative tot de pe site-ul lor (baghete, rozete).

Voi ce ați alege pentru redecorarea casei la interior? În luarea deciziei, vă recomand să parcurgeți articolele de pe blogul Axelen, pline de informații utile și interesante.

Articol scris pentru proba nr. 9 a competiției SuperBlog ed. 25 din 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *