Accesul copiilor la device-uri și tehnologie este inca un subiect tabu pentru multi parinti, insa scoala/gradinita online ne-a cam „resemnat” pe toti la capitolul acesta. Pe de alta parte, copiii nostri s-au nascut in era digitala, drept urmare este imposibil sa ii privam de aceasta experienta.

Ceea ce putem face ca parinti este sa alegem materialele digitale potrivite pentru dezvoltarea abilitatilor copiilor nostri.

Noi am descoperit Consola educativă si interactivă Webee Premium acum un an, in plina pandemie, pe cand Dorian avea 3 ani si 9 luni. A fost un mare hit inca de la inceput. Este super simplu si rapid de instalat, codul de pe spatele consolei se introduce doar prima data la inregistrare, apoi logarea se face cu adresa de e-mail si parola.

Webee Premium conține 50 jocuri (iar altele se pot achiziționa online, vezi foto) pentru copiii de la 1 la 6 ani, care pot invata sau dezvolta circa 20 abilități (atentie, receptivitate, memorie, capacitate socio-emotionala, planificare, diferentiere avizuala, concentrare, orientare in spatiu, concepte despre proportii si dimensiuni, etc.). Consola se poate seta in una din cele 8 limbi, printre care romana, engleza, rusa, araba, chineza, turca. Astfel, cu ajutorul consolei copilul poate invata inclusiv limba engleza.

Fiecare joc are 3 grade de dificultate: usoara, medie sau grea. Copilul poate naviga in plina autonomie in meniu si in oferta de jocuri, deoarece consola are doar 4 taste pe 4 culori, asadar este simplu sa aleaga sa mearga inainte, inapoi, etc.

Webee este ideala pentru familiile cu 2 copii, mai ales ca se poate crea un profil separat pentru fiecare copil in parte. La rubrica ‘Zona parentala’, parintele poate monitoriza realizarile copilului (% din rezultate sunt corecte sau gresite), precum si gradul de deprindere a abilitatilor.

Cele mai interesante mi s-au parut jocurile de tip ‘gaseste intrusul’, ‘ordinea corecta intr-o povestire’, ‘labirinturi’, dar sunt multe pe care inca le descoperim.

Găsiți consola pe Emag  la cel mai mic preț pe care l-a avut vreodata (230 lei). Anul trecut costa 350 lei si tot am considerat ca este o buna investitie pentru ambii copii. Recomand cu drag aceasta consola, care este de ajutor inclusiv pentru copiii cu nevoi speciale (din recenziile citite).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *