SIROPURILE NATURALE LAURUL: MOCKTAIL-URI DE FRUCTE PENTRU O VARA FRESH

Cine ma urmareste de mai mult timp stie ca sunt interesata de tot ceea ce inseamna natural, in alimentatie sau in produsele cosmetice pe care le folosesc.

In ultima luna am testat cateva siropuri naturale Laurul si am aflat ca aceste siropuri sunt produse chiar in Romania, inca din anii 1940. Istoria marcii de siropuri este lunga, insa concluzia rapida ar fi ca astazi reprezinta o varianta perfecta pentru toata familia, mai ales daca iti place sa experimentezi pentru a obtine gusturi inedite in retete de mocktail-uri (cocktail-uri fara alcool, deci bune inclusiv pentru copii).

Iata 3 motive pentru care ar trebui sa incerci siropurile Laurul in aceasta vara:

  1. Gustul siropurilor Laurul este perfect ca baza pentru un mocktail pentru intreaga familie

Variantele de siropuri Laurul acopera toate acele gusturi pe care cu siguranta ti le aduci aminte din copilarie – capsuni, visine, fragute, coacaze, fructe de padure si chiar soc sau trandafiri. In general, o bautura buna (gen punch) poate sa contina fructele tale preferate sau fructele de sezon, bucati mari zdrobite in pahar, apoi 1 parte sirop si 6 parti apa plata, minerala sau sifon, felii de lamaie si menta. Rezultatul este garantat si foarte interesant, in functie de combinatiile care te inspira.

In afara de retete destul de intuitive in care poti adauga fructele de sezon, sirop Laurul, apa si gheata, iata o reteta care mi-a atras atentia, fiindca e rasfatul perfect pentru o zi de vara calduroasa, dar si bautura care ma inspira atunci cand lucrez pe laptop.

Latte cu sirop Laurul de zmeura

Combinatia de cafea rece si sirop de fructe mi s-a parut cel putin inedita, mai ales pentru ca imi place mult cafeaua (beau cam 3 pe zi…) si sunt oricand disponibila pentru a incerca retete noi!

Ingrediente:

  • 30 ml sirop de zmeura
  • 80 ml de cafea rece sau espresso rece
  • 80 – 100 ml lapte
  • gheata sau gheata pisata

Primul pas este sa faci cafeaua si sa o lasi la racit – astfel incat atunci cand incepi sa-ti prepari latte-ul, aceasta sa fie cel putin la temperatura camerei, daca nu rece (toate ingredientele ar trebui sa fie reci). Adauga intr-un pahar cafeaua, siropul si laptele si amesteca, pentru ca toate gusturile sa se combine. La final, adauga 2-3 cuburi de gheata si momentul tau de rasfat este gata!

2. Siropurile Laurul NU contin conservanti, indulcitori sau coloranti artificiali

Mai ales daca te preocupa alimentatia sanatoasa, acest argument poate fi destul de important. Un sirop Laurul nu contine E-uri sau conservanti artificiali, ci doar zahar. Ceea ce inseamna ca ai de-a face cu un sirop natural, cu gust chiar mai intens decat unul pregatit in casa, de bunica. Adica o bautura buna pentru intreaga familie si mult mai sanatoasa decat alte variante de pe piata.

3. Gasesti siropurile romanesti Laurul cam in orice magazin

De oriunde ti-ai face cumparaturile, e aproape imposibil sa nu zaresti la raft cateva variante de siropuri Laurul – in Cora, Auchan, Carrefour, Kaufland sau chiar si in magazinele mai mici, de cartier.

In concluzie, mi se pare o super idee, simpla si rapida cu care sa intampini prietenii atunci cand vin in vizita, sa organizezi o seara relaxanta de mocktail party fara batai de cap sau pur si simplu sa iti iei pauza ta de rasfat fresh cu un sirop de traditie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *