CUM ALEGEM TRICICLETA POTRIVITA PENTRU COPILUL NOSTRU?

Majoritatea dintre noi, parintii, suntem coplesiti de multitudinea de produse ofertante pentru copii prezente pe piata, incat ajungem la punctul la care, cu cat cautam mai mult, cu atat devine mai grea alegerea. Dupa parerea mea, “schepsis-ul” este ca procedam invers: in loc sa cautam avand ca focus copilul, o facem pornind din extern, de la ce gasim in comert.

Cand am decis sa facem trecerea de la carucior la tricicleta, am stiut exact ce criterii sa bifam in cautarea noastra si in ce buget sa ne incadram. Desi la primul copil nu folosisem tricicleta, ci carucior sport, am vrut sa avem si aceasta experienta.

Bebe Emi avea 1 an si 7 luni, copilas activ, fara stare (nu se joaca mai mult de 5 minute in acelasi loc), in plina tranzitie a intervalelor de somn (se pregatea sa elimine somnicul de la jumatatea diminetii din rutina). Astfel ca ne-am orientat catre o tricicleta pe buget mediu, cu copertina generoasa dar reglabila (fiind la inceput de vara), spatar reglabil (inclinatie oblica, nu neaparat pentru somn), cu parti detasabile astfel incat sa incapa in portbagaj. Pentru stabilitate si siguranta, stiam ca trebuie sa ne uitam dupa roti din cauciuc gonflabil sau alternatve (nu plastic, deoarece sunt zgomotoase si se tocesc repede), iar acestea sa fie cat mai mari.

Locuind la curte si avand putine deplasari cu masina cu bebe, nu ne-a interesat greutatea tricicletei in sine (mamele care locuiesc la bloc si trebuie sa coboare/urce cateva etaje cu bebe+tricicleta ar trebui sa ia in calcul aspectul acesta), nici sa fie ultra-pliabila (nu avem probleme de spatiu de depozitare, nu avem in gand calatorii cu avionul cu bebe, iar in portbagaj avem destul loc, cu partile detasate).

In concluzie, pentru noi totul a pornit ca un test: hai sa vedem daca bebe sta in tricicleta? Hai sa vedem cata rabdare are, daca ii place?

Nu am vrut sa cheltuim sume exagerate, dar nici sa facem rabat de la calitate si siguranta copilului, asa ca am optat pentru un brand consacrat: COCCOLLE. Am ales modelul Coccolle Velo care a intrunit TOATE caracteristicile si nevoile noastre. Am comandat pe Smart Baby, livrarea a fost prompta si impecabila, iar montajul facil (il poti vedea aici).

Tricicleta multifunctionala 4 in 1 cu sezut reversibil Coccolle Velo este fabricata din materiale de calitate, are centura de siguranta in 3 puncte, cadru de metal, roti din spuma EVA cu frana de picior pe spate, cu maner parental de ghidaj robust (bara metalica, detasabila, reglabila pe inaltime), cu bara de protectie (ca un inel in jurul bazinului copilului) captusita cu material (spuma) moale, spatar inclinabil invelit intr-o husa textila detasabila lavabila. Este dotata inclusiv cu un cosulet textil de depozitare jucarii/obiecte mici situat pe rotile din spate si un suport pentru pahar/biberon plasat pe ghidon. Are suporturi pentru picioruse pliabile si detasabile, iar pe ghidonul copilasului exista 2 butoane: unul pentru sunet “vrrum-vrruuum”, iar celalalt actioneaza un beculet.

Pe langa design-ul atractiv, ceea ce ne-a convins si mai mult sa investim in aceasta tricicleta extrem de versatila a fost intervalul extins de varsta in care aceasta poate fi folosita (9 luni – 6 ani): cand copilul creste, Coccolle Velo devine o adevarata bicicleta!

Asadar, sunt de luat in calcul anumiti factori atunci cand alegeti tricicleta care se potriveste nevoilor voastre. Cert este ca, spre deosebire de carucior in care copilul ramane pasiv, o tricicleta cu roti il ajuta pe micut sa isi dezvolte simtul coordonarii, al echilibrului. Tricicleta dezvolta functii motorii, intareste musculatura inferioara a corpului, iar mai tarziu il va face pe copil sa se bucure de explorare, independenta si aventura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *