Peste 50% dintre pastele de dinti pentru copii din comert contin fluor si alte substante nocive, de aceea este necesar sa fim atente la ingrediente atunci cand alegem pasta de dinti pentru copilul/iii nostru/i, mai ales ca sanatatea dintilor precoce este fundamentala pentru prevenirea afectiunilor mai grave in viata de tanar si adult.

In ultima luna am testat pasta de dinti Splat Kids cu aroma Fruit Ice Cream pentru varsta 2-6 ani. Este vorba despre o pasta cu o proportie de 99% ingrediente naturale, cu L-Arginina si gel de Aloe Vera. Sistemul inovator patentat LUCATATOL din compozitie ofera protectie totala impotriva cariilor, iar in caz de inghitire nu cauzeaza probleme deoarece nu contine fluor, menta, parabeni, SLS, alergeni sau produse petrochimice. Dimpotriva, contribuie la imunitatea locala si protectia antibacteriana datorita fermentilor lactici pe care ii are, in plus calciul activ se absoarbe usor si contribuie la formarea smaltului dentar solid.

Produsele SPLAT sunt adresate atat copiilor cat si adultilor, se gasesc in farmaciile SensiBlu, iar pentru copii sunt concepute pe intervale de varsta:

  • SPLAT Baby 0-3 ani, insotita de degetar
  • SPLAT Kids 2-6 ani
  • SPLAT Junior.

Rutina spalatului pe dintisori este adesea dezagreata de catre copilași, dar noi, mamele, trebuie sa insistăm asupra ei pentru a le fixa o educatie la igiena cat de timpurie posibil. Aceasta trebuie sa devina un act natural si automat, fara tantrumuri. In aceasta misiune pe noi ne ajuta enorm pasta SPLAT deoarece are gust de fructe, o textura moale si un miros fresh. Nu ma mai tem de faptul ca D. poate ingera mici cantitati de pasta, dat fiind ca NU conține substante care ii pot face rau (precum triclosan, clorhexidina, abrazivi agresivi, coloranti si parfumuri sintetice, alcool, peroxizi, OMG, gluten, produse petroliere rafinate).

Folosim pasta SPLAT impreuna cu o periuta de dinti Soft (dintre cele 3 tipuri de periute de dinti, pentru copii sunt indicate cele Soft sau cel mult Medium; Hard niciodata, aceasta din urma nu este recomandata nici la adulti). Periuta lui D. este de la firma Tiande, are peri moi, capat flexibil si forma ergonomica.
Se recomanda inlocuirea periutei de dinti in cazul deformarii filamentelor. Durata de utilizare nu trebuie sa depaseasca 2-3 luni.

Astept sa imi impartasiti din experientele voastre, ce paste de dinti de copii ati testat, care sunt cele mai bune in opinia voastra si de ce, daca ati folosit SPLAT ce parere aveti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *