LIFECARE: REVELATIA ANULUI. PRODUSE ORGANICE (PE BUNE!) LA PRETURI MODICE

Odata cu sosirea pe lume a unui nou membru in familia noastra, am inceput cautarile pentru a gasi un detergent de rufe adecvat pentru pielea bebelusului. La primul copil folosisem un detergent import Italia, insa de data aceasta imi doream ceva natural, din ingrediente organice si pe care sa il pot repera usor. Din start am ales varianta lichida, in detrimentul celei pudra, care la temperaturi joase lasa urme si nu e foarte indicata pentru spalarea hainelor de bebei.

Pe langa detergent, mai voiam sa incerc si un gel de baie tot pentru bebe si eventual o crema de corp. Asa ca am comandat pachetul Baby Care de la firma LifeCare, la un pret foarte avantajos dat fiind ca acesta contine 5 produse atat pentru bebe cat si pentru mame.

LifeCare este o companie care a implinit 14 ani, orientata pe vanzarea de produse BIO, naturale si vegane, create dupa retete originale si fabricate in Germania, Italia, Franta sau SUA: cosmetice si produse de ingrijire personala, suplimente nutritive si cosmetice terapeutice, precum si produse destinate curateniei si ingrijirii casei.

Mai jos puteti vedea o poza cu ingredientele cremei de corp pentru bebelusi. Dupa cum se observa, nu contine SLS, propilen, parabeni, parafine si nicio substanta cu terminatie ”-ate” (cunoscute pentru actiunea lor nociva asupra organismului) cu exceptia Sodium Dehydroacetate care este practic prezent in toate produsele cosmetice, inclusiv in mancarea din comert (este un conservant si un antifungic/antimicrobian). Adica UN SINGUR –ate IN TOT FLACONUL! Nu gasesti altceva mai BIO in comert, trust me! Mai multe despre otravurile prezente in cosmeticele pentru bebelusi gasiti aici.

Crema de corp, samponul si gelul de dus au ca ingredient principal Aloe Vera, insa per ansamblu sunt alcatuite in proportie de 99,78% din ingrediente naturale care provin din agricultura organica. Imi place ca au format mic, de 200 ml, potrivit chiar si pentru geanta de voiaj, iar valabilitatea este de 18 luni de la deschidere.

Ca de obicei, inainte de a folosi orice produs pe copiii mei, il testez mai intai pe mine insami. Va marturisesc ca am inaugurat gelul pe propria-mi podoaba capilara, iar crema de corp am aplicat-o pe maini (am pielea uscata) si pe coate (le am aspre). Am fost foarte multumita de sampon, are un miros proaspat si fin, iar de crema sunt indragostita: intra rapid in piele, lasa pielea instant catifelata datorita untului de Shea si uleiului din samburi de caise din compozitie, totodata un excelent antiinflamator.

Crema de maini hidratanta cu ulei din sambure de struguri si migdale imbogateste pielea cu componente active si previne deshidratarea. Este ideala pentru sezonul rece ce urmeaza.

Avand fragilitate capilara si predispozitie catre formarea de varice (mostenita), urmatorul produs imi este foarte util. Komfort Roll-ul Kräuter® (cea din urma este marca inregistrata LifeCare) este un stick roll-on care ajuta la indepartarea senzatiilor de oboseala si greutate a picioarelor, stimuland circulatia sangelui. Se aplica pe portiunea dintre deasupra gleznelor si coapse cu miscari de masaj usor pe directie anti-gravitationala (de jos in sus), astfel confera o senzatie imediata si prelungita de picioare usoare.

In final, detergentul lichid cu nuci de sapun si materii prime regenerabile este in format de 1,5 L si un volum de pana la 50 spalari. Nu necesita utilizarea balsamului (confirm, lasa hainele catifelate) si indeparteaza chiar si cele mai dificile pete (din nou confirm, am spalat la 60° hainele lui bebe patate de scaun acid si s-au curatat). Singurele dezavantaje pe care le-am gasit sunt termenul de valabilitate redusa (6 luni de la deschidere) si faptul ca trebuie sa dublezi doza ca hainele efectiv sa se parfumeze (eu pun 2 capacele a cate 38 ml fiecare, fiind si apa dura in zona mea), altminteri nu au niciun miros.

Este greu in zilele noastre sa te orientezi in multitudinea de marci si branduri care etaleaza ecusonul in voga ”organic/bio”, insa daca invatam sa analizam etichetele de produs impreuna cu ingredientele lor, vom sti sa alegem ce e mai bine pentru noi si sanatatea familiei noastre. In acest sens, recomand produsele LifeCare, cu preturi accesibile oricui si un optim raport calitate-pret. Produsele le gasiti pe site-ul oficial sau prin vanzare directa de la reprezentanti.

Voi ce detergenti BIO folositi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *