LICHENI STABILIZATI DECORATIVI BY LADY MOSS: CADOURI PERSONALIZATE SI DESIGN INTERIOR PE GUSTUL TAU

Am “cunoscut-o” (nu personal, ci virtual) pe Oana, doamna din spatele proiectului Lady Moss, prin intermediul minunatului grup WAHM (Work at Home Moms Romania), despre care v-am mai povestit. Va anunt ca am un cadou pentru voi la final de articol, dar sa povestim putin inainte si sa intelegem mai bine ce sunt lichenii decorativi.

Implicata de un an si cateva luni in ale designului vegetal, este o proaspata mamica foarte entuziasmata de ceea ce face si plina de idei inedite, dar mai ales “pasionata de calatorii, plante si tot ce e verde”, dupa cum chiar ea marturiseste.

Am primit de la Lady Moss un minunat tablou decorat cu licheni stabilizati si cu un mesaj de suflet, asa ca am dorit sa aflu mai multe despre acest trend fresh (si la propriu si la figurat) in ceea ce priveste decoratiunile interioare.

Lady Moss s-a nascut din dorinta de a avea in propria casa un tablou cu licheni, asa ca in noiembrie 2017 Oana s-a pus pe treaba si a realizat prima sa rama cu licheni, fara sa fi urmat un curs de acest gen, ci experimentand ca autodidact pe YouTube si bloguri. Astfel, prietenii si cunostintele din lista sa de Facebook si-au manifestat aprecierea, iar curand a urmat un val de cereri. Fiind in continua evolutie, Oana a cautat cadre deosebite pentru tablourile sale, ajungand la ideea de colaj sablon + licheni si imbinand compozitiile sale cu cromatici diferite alcatuite tot din elemente naturale (pietricele, petale de flori uscate, flori de bumbac, boabe de cafea etc.).

Dar ce inseamna, de fapt, “stabilizat”? Lichenii (sau plantele, muschii) sunt recoltati din natura, iar tulpinile sunt introduse intr-o substanta cu amestec de glicerina si alte componente naturale. Practic, in cateva zile, seva lichenilor este inlocuita de catre aceasta substanta, ce le confera durata lunga (pana la 10 ani), conservarea culorii si rezistenta. Procedeul de stabilizare este complet natural, iar lichenii astfel tratati nu mai au nevoie de irigare si sunt resistenti la insecte.

Au multiple beneficii: se “hranesc” cu umiditatea in exces din ambientul in care sunt introdusi, imbunatatesc astfel calitatea aerului si reduc problemele de sanatate la nivel respirator, ba chiar diminueaza efectul de stres si oboseala (lucru testat indeosebi in spatiile corporate). In plus, au proprietati antistatice, deci nu aduna praf. Ca recomandare, este indicat sa fie feriti de lumina puternica (lampi halogene) si temperaturi inalte, iar daca sunt amenajati la exterior trebuie amplasati la umbra (sau feriti de lumina directa a soarelui).

Lady Moss foloseste licheni de cea mai inalta calitate (de provenienta scandinava) atent selectionati  si conservati. Are la dispozitie o varietate de culori, insa cele mai mari cereri sunt pentru verde deschis si verde inchis. Ca si accente si note de contrast, Oana decoreaza si cu alte culori: rosu, portocaliu, galben, etc. Realizeaza comenzi de tablouri personalizate cu siluete, fotografii sau integral din licheni stabilizati, in functie de preferintele clientilor. A onorat comenzi de rame de dimensiuni mici pana la tablouri mari de 50×50 de cm. Lady Moss nu spune “nu” cerintelor si sugestiilor din partea clientilor, este deschisa catre provocari si catre nou/neexperimentat.

Lichenii decorativi au fost introdusi relativ recent pe piata romaneasca, au intrat ca un produs de lux si nu sunt mereu accesibili ca pret, dar au devenit din ce in ce mai cunoscuti si ravniti in locuintele oamenilor. Combinati cu alte tehnici de decorare, pot transforma o incapere si aduce un suflu nou de culoare si prospetime. Preturile pornesc de la 50 lei si pot ajunge la sute sau mii de lei in functie de complexitatea si dimensiunea produsului.

In ultima vreme, am vazut modele de martisoare din licheni, cadouri corporate pentru angajati de companii multinationale, ba chiar marturii (de nunta, de botez) cu licheni decorativi.

Lady Moss este prezenta pe Facebook si pe Instagram, unde puteti vedea ce mai mestereste in ultima vreme. Puteti plasa comenzi prin mesaj privat: se discuta despre ceea ce va doriti, se fac niste simulari si apoi se trece la treaba.

In final, am un cadou pentru cititorii blogului: in luna februarie, toti cei care vor comanda specificand codul LADYM5OFF, vor beneficia de 5% REDUCERE la orice comanda.

Sunt curioasa: voua va plac lichenii decorativi? Aveti deja astfel de aranjamente? Ati facut cuiva drag cadou un aranjament cu licheni sau luati in considerare sa cumparati asemenea minunatii? Astept cu drag feedback-ul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *