Anul acesta mi-am propus sa am mai multa grija de mine si de pielea mea. Vârsta, noptile nedormite, alimentatia cu carențe de nutrienți, factorii de stres/oboseală, radicalii liberi din atmosferă: toate sunt elemente care impacteaza asupra aspectului pielii.

M-am gandit sa va prezint cateva produse cosmetice pe care le-am descoperit in materie de ingrijire a pielii, a tenului si a corpului.

Disclaimer! Eu am piele uscata, astfel incat daca ai piele grasa sau cu secretie de sebum in exces, recomandarile mele in speta nu te vor ajuta, ci va fi nevoie sa cauti alta gama specifica nevoilor tale de la brandul respectiv.

  1. Primul brand de care sunt foarte incantata este Viorica Romania, un brand de cosmetică din Republica Moldova, activ încă din 1989. Filosofia lor este “𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵𝘦, 𝘦𝘭𝘢𝘣𝘰𝘳𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘥𝘦𝘳𝘮𝘢𝘵𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪”. În produsele Viorica Romania NU se regăsesc cele peste 1900 chimicale dăunătoare, ci doar plante medicinale crescute la propria ecofermă, produsele fiind testate clinic (nu pe animale). Asadar, la Viorica gasiti doar produse din ingrediente organice de natură vegetală, total sigure pentru corp pe termen lung: de la gel intim la săpun solid și ser pentru față sau masca faciala. Eu am folosit gama pe baza de migdale si cea cu lavanda. Crema de maini este nelipsita din geanta, lasa pielea catifelata si repara pielea iritata de frig/vânt. In plus, toata 𝙡𝙪𝙣𝙖 𝙢𝙖𝙧𝙩𝙞𝙚 𝙖𝙫𝙚𝙩𝙞 𝙧𝙚𝙙𝙪𝙘𝙚𝙧𝙞 𝙙𝙚 30%, 𝙥𝙖𝙘𝙝𝙚𝙩𝙚 𝙘𝙖𝙙𝙤𝙪 𝙞𝙣𝙘𝙚𝙥𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙚 𝙡𝙖 54 𝙍𝙤𝙣 𝙨𝙞 𝙡𝙞𝙫𝙧𝙖𝙧𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙩𝙪𝙞𝙩𝙖 𝙡𝙖 𝙘𝙤𝙢𝙚𝙣𝙯𝙞 𝙥𝙚𝙨𝙩𝙚 119 𝙍𝙤𝙣.

2. Printre revelațiile cosmetice de anul acesta se numără produsele organice fara alergeni Essentiq Cosmetics pe care le-am comandat pe BioAleea. Acestea NU conțin: conservanti sintetici, coloranti sintetici, siliconi, parfumuri, parabeni, SLS/SLES, OMG, ingrediente care provin din industria petrochimica, uleiuri minerale, PEG. EO, fenoxietanol. Eu folosesc crema de ochi antiage Centella & Varec (Kelp, este o alga), are in plus acid hialuronic, extracte de ovaz, aloe vera si ximenia, ulei de macadamia, argan, avocado, rodie, unt de shea, emulsificatori pe baza de plante, bioflavonoide de grapefruit, vitaminele C si E, steroli din plante, alantoina, pantenol si bisabolol (obtinut din ulei de mușețel albastru, accelerează procesul de vindecare a pielii). Impreuna cu aceasta, mai folosesc si Serul facial antiage Centella & Baobab si Gelul de curățare față Lămâie Verde & May Chang, care indepărtează eficient chiar si machiajul profesional sau rezistent la apă. Pe BioAleea gasiti un portofoliu vast de produse Essentiq destinate intregii familii: de la gel de dus/sampon pentru copii la gama pentru barbati, produse pentru ingrijirea parului, deodorizante ambient sau gama Luxury (cu celule stem). Ca feedback, crema de ochi am aplicat-o foarte aproape de ochi și pe pleoape, nu am avut nici cel mai mic disconfort, nu pișcă, nu înțeapă, penetrează în epiderma aproape instant. Serul antiage, de asemenea, se absoarbe rapid, nu îngreunează tenul ci îl lasă mai catifelat. Gelul de curățare lasă o senzație fresh.

3. Un alt brand de care sunt foarte entusiasmata si doresc sa il impartasesc cu voi este Lysaskin Laboratoires (descoperit pe Magnifique Skin), de la care am folosit gama Xerolys. Xerolys este o emulsie de corp hidratantă și relipidifiantă cu un principiu activ brevetat: URODIUM® (uree 5%+clorura de sodiu 2%+glicerina+lactat de sodiu) menține pielea hidratata până la 24 ore. Are diverse grade de concentrație (de la 5 la 50, ultimul fiind indicat in combaterea calozitatilor si bătăturilor), inclusiv cremă de față pentru pielea uscată. Alte game de la Lysaskin sunt Atolys (și pentru pielea atopica a copiilor) și Psorilys (piele cu tendință de descuamare). Xerolys este complementară, printre altele, cu tratamentele medicale pentru: xeroză, piele îmbătrânită, terapie PUVA (pentru psoriazis si vitiligo), ihtioză, prurit senil și post-hemodializă. Atenție, însă: are valabilitate scurtă, maxim 3 luni de la deschiderea flaconului. Nu este o cremă de mâini/corp oarecare, ci o emulsie keratolitică cu alantoina si alte ingrediente pentru pielea uscata/atopica.

4. Ultima recomandare este NeolaPharma – partener unic al companiei Galderma în România și Republica Moldova. Galderma oferă medicamente și soluții pentru a proteja pielea sănătoasă, a trata pielea compromisă și a preveni îmbătrânirea pielii. Portofoliul Galderma este cel mai extins portofoliu în aria dermatologică, tratând o serie de afecțiuni dermatologice: acnee, rozacee, psoriasis, dermatoze, afecțiuni pigmentare, cancer de piele și soluții medicale pentru senescența pielii. Eu am folosit 𝘾𝙧𝙚𝙢𝙖 𝙙𝙚 𝙕𝙞 𝙘𝙪 𝘼𝙘𝙞𝙙 𝙃𝙞𝙖𝙡𝙪𝙧𝙤𝙣𝙞𝙘 Cetaphil pentru piele uscata și foarte uscată. Are o textură fluidă, oferă o hidratare intensă si imediată. Se absoarbe super rapid în piele si este ideală inclusiv ca bază de machiaj. Important de mentionat este ca NU conține parfum. Pe langa Cetaphil, alt produs NeolaPharma pe care il recomand este Actinica: fotoprotectie cu SPF 50+ contra radiatiilor UVA/UVB.

Cam acestea sunt produsele pe care le-am descoperit in ultima perioada si pe care le recomand cu drag. Tu ce produse de skincare si nu numai recomanzi? Astept raspunsurile in comentarii. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *