ANIAMI’S – FRAGMENTE DE SUFLET INCAPSULATE IN BIJUTERII CARE ITI SPUN POVESTEA

In viata cream atatea amintiri frumoase care corespund tot atator emotii pe care dorim sa le imortalizam. Majoritatea alegem sa o facem prin intermediul albumelor foto fizice sau materialelor video stocate pe suporturi digitale, ori prin obiecte simbolice care sa ne aminteasca pur si simplu de clipele traite. Un mod de a capta emotiile care izvorasc din si dainuiesc in suflet l-a descoperit Camelia, mama de Ania si Mihai.

De la numele copiilor sai provine Aniami’s – Bijuterii din amintiri (la inceput Aniami’s Boutique), nume ales de Camelia pentru activitatea care aduce infinita bucurie, mai ales mamicilor. Ea economist, sotul sculptor, iar tatal pictor – ar fi fost un pacat ca arta sa nu fie cultivata mai departe.ù

Inca din timpul primului concediu de maternitate dedicat lui Mihai, Camelia a cochetat cu handmade-ul: a inceput cu realizarea de jucării interactive din fetru. “Proiectul Aniami’s a început când a venit pe lume și fetița. După ce am ajuns acasă, de la spital, și am început să îi alăptez pe amândoi (in tandem), am simțit ceva ce nu se poate descrie în cuvinte”, mi-a povestit Camelia.

Dorind sa preia acea traire unica si sa o conserve pentru totdeauna, Camelia a incercat sa faca prima bijuterie din lapte matern (pe atunci nu era nimeni in Romania care sa faca acest gen de bijuterii). “După o lungă perioadă de cercetare, am comandat materiale și ustensile și am început să le creez. Când au auzit prietenele mele, și-au dorit și ele o astfel de bijuterie cu lapte matern. Apoi, vestea a mers tot mai departe”.

Bijuteriile, pe langa lapte matern, mai pot contine: prima șuviță de păr a bebelușului, cordon ombilical, flori sau țesături de la cele mai importante evenimente sau chiar fotografii. Prețurile pornesc de la 160 lei (pentru bijuteriile din argint) și pot crește până la 1600-1800 lei (pentru seturile din aur). Procesul de lucru si livrare poate dura intre 3 si 12 saptamani, insa exista si o gama de produse care se pot expedia in maxim 2 saptamani.

“Cea mai mare provocarea fost să livrez aceste bijuterii într-un timp cât mai scurt, însă pe parcurs am realizat că nu sunt simple bijuterii, sunt bijuterii care păstrează o poveste. O poveste pe care nu o vei mai întâlni odată cu trecerea timpului, însă îți vei aminti cu drag de ea”, imi spune Camelia cu emotie.

De Aniami’s am aflat acum vreo 3 ani, tot prin intermediul WAHM (despre care am vorbit in multe articole) si ma simt norocoasa sa am o bijuterie de suflet faurita cu maiestrie in atelierul Cameliei: un pandantiv din rasina placat cu aur, ce contine cate o suvita de par ale copiilor mei. Intre comanda si livrare, totul a durat cam 2-3 saptamani.

Am intrebat-o pe Camelia ce planuri are, iata raspunsul: “Pe viitor, dorim să realizăm kit-uri DIY, cu ajutorul cărora mămicile să își poată realiza singure, acasă, o astfel de bijuterie”.

Aniami’s directioneaza 20% din impozitul pe profit către asociația Work at Home Moms România (WAHM, mentionat mai sus), iar periodic se implică în cazuri umanitare cu oferirea de produse la licitatie/tombola, cum e cazul acesta al lui Erik Andrei, un baietel afectat de tetrapareza spastica.

Asadar, achizitionand de la Aniami’s sprijini nu numai o mama antreprenor, ci si scopuri caritabile. Felicitari, oameni talentati si frumosi!

2 comentarii

  1. Buna! Din pacate lapte matern nu mai am 🥲 si asa rau imi pare ca nu am descoperit mai de mult ca se pot face acest tip de bijuterii cu laptic matern 🥲 in schimb am suvite de par ale copiilor, se poate realiza ceva frumos doar cu parul lor?

    1. Author

      sigur că da 🙂 cu șuvițe de păr avem și noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *