CUM AM REDESCOPERIT PLACEREA DE A GATI CU OALA SUB PRESIUNE TEFAL CLIPSOMINUT’ DUO

Ok, recunosc, nu sunt un As in ale gatitului, o fac mai mult din necesitate. Rareori ma apuca acel chef nebun de gatit, doar de dragul de a sta in bucatarie. Motivul principal este TIMPUL. Ma sacaie faptul ca trebuie sa petrec ore sa pregatesc ceva ce stiu ca va fi consumat in cateva minute. Insa cu un sot si 2 copii trebuie sa gatesti zilnic, variat si sanatos. Tefal ClipsoMinut’ Duo imi permite sa fac aceste lucruri in timp de 4 ori mai scurt decat la gatitul traditional.

Zilele trecute am gatit pentru prima oara cu ajutorul unei oale sub presiune, cea de la Tefal model ClipsoMinut’® Duo P4605134. Adecvata pentru toate sursele de caldura (inclusiv halogen si inducție), este o oala 2 în 1 ce te ajuta sa economisești timp, energie, apa (deoarece folosești o singura oala, nu ai nevoie de oale și tigai diferite), se spala și se manuiește usor. Alimentele care se prepara mai repede le tai în bucati mai mari, iar cele care necesita un timp indelungat de fierbere le tai in cuburi mai mici. Astfel, pui toate ingredientele in aceeași oala si uniformizezi timpii de fierbere. Atentie, se recomanda a folosi aceasta oala la foc mic.

Se preteaza a fi folosita inclusiv ca o oala obișnuita. Am gatit silențios (fara sunet de bolboroseala la fiert), curat (fara condens) și fara a difuza miros in toata casa. Unde mai pui ca legumele și-au păstrat nutrientii (caracteristica principala a oalei sub presiune)?

Oala de la Tefal vine la pachet cu un manual de instructiuni clar si amanuntit, ce contine un tabel cu timpii de fierbere/gatit la aburi pentru fiecare aliment in parte si cantitatea de apa necesara de fiecare data (minutele se socotesc din momentul in care incepe fluieratul supapei de siguranta). Da, ai citit bine. Oala Tefal ClipsoMinut’ Duo e dotata cu o sita din inox ce permite gatitul la aburi.

Inainte de fiecare gatit, se verifica daca se inchide corect capacul. Daca exista scapare de aburi, se lasa la racit si se controleaza inelul de cauciuc de etansare a capacului. Nu umpleti oala cu apa la un nivel mai ridicat de doua treimi (oala este gradata in interior).

Este fundamental de stiut ca capacul oalei sub presiune nu poate fi inlaturat atat timp cat exista presiune in interiorul vasului. Exista 2 modalitati de depresurizare: se lasa sa se raceasca treptat (rotind supapa de siguranta la optiunea corespunzatoare) sau se scufunda oala in apa rece.

Asadar, am redescoperit placerea gatitului sanatos cu Tefal ClipsoMinut’ Duo impreuna cu alte beneficii conexe: reduce substantele daunatoare din alimente (acizi), pastreaza substantele nutritive (vitamina C, minerale, fibre), sporeste digestibilitatea proteinelor. In final, avantajul major este acela ca leguminoasele (fasolea, lintea, nautul, mazarea) nu mai trebuie lasate la inmuiat peste noapte, ci se fierb direct in oala.

Voi folositi oala sub presiune? Impresii, experiente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *