SILVIA COSMETICE: “CEA MAI MARE PROVOCARE? CA OAMENII SA INTELEAGA CAT DE IMPORTANT ESTE CEEA CE PUN PE PIELEA LOR”

De cand am ramas insarcinata cu bebe 2, am decis sa renunț la multe creme din comert pe care le aveam in toaleta si pe care in aceasta perioada consider ca este mai bine sa le evit. De aceea, am apelat la Silvia Cosmetice pentru cateva produse de ingrijire homemade din ingrediente naturale, fara conservanti sintetici si fara parabeni. Balsamul de buze pe baza de unt de shea se absoarbe rapid si lasa buze catifelate, rimelul cu ulei de ricin (si jojoba, cocos, migdale dulci si vit. E) pentru gene și sprancene confera densitate si volum, iar scrubul de corp cu flori de tei si ulei din seminte de struguri este nemaipomenit!

Dar haideti sa o cunoastem putin pe Silvia, antreprenoarea din spatele proiectului 100% Natural pentru pielea ta. Silvia este mama, sotie, fiica, sora, FEMEIE. Si-a completat studiile in domeniul Marketing si a lucrat doar in domeniul hotelier ca receptioner. “Produsele cosmetice, sau mai bine zis ingredientele lor, ma intrigau de mult timp, insa numai cand am ramas insarcinata (acum 7 ani) am inceput sa imi pun niste mari semne de intrebare. Pentru ca nu intelegeam mai nimic din lista ingredientelor de pe produsele cosmetice din comert”, ne marturiseste Silvia. Astfel a inceput sa se documenteze, intelegand cat de importanta este pielea noastra, ca si organ, si cat de important este sa filtram ceea ce aplicam pe ea, deoarece ceea ce aplicam pe ea ajunge in organismul nostru in proportie de 80%.

Mai intai, Silvia a cumparat produse cosmetice 100% naturale, dar curand a constatat faptul ca realitatea nu coincide cu ceea ce scrie pe eticheta. Acest lucru a motivat-o si mai mult sa paseasca in “lumea aceasta nemaipomenita a producerii de produse cosmetice naturale; este ca o simfonie nesfarsita, a fost dragoste la prima vedere”, ne povesteste Silvia cu mult entuziasm.

A urmat etapa de documentare, carti de specialitate, iar abia apoi s-a apucat sa faca primul ei unt pentru corp care, datorita uleiurilor esentiale de bergamota si de roinita, mirosea atat de bine incat inducea un apetit pentru a-l servi imediat!

O perioada a preparat produse cosmetice doar pentru consumul personal si din partea familiei. Treptat, vazand incantarea si multumirea celor din jur, a inceput sa ofere produsele sale cadou prietenelor, iar de aici totul a devenit viral. Prin recomandari, au venit si primele comenzi, ca mai departe sa prinda contur ideea unei mici afaceri.

“Ceea ce fac eu nu este chimie cosmetica. Produsele cosmetice facute de mine sunt doar din ingrediente 100% naturale si NU au apa in compozitie. Majoritatea sunt pentru relaxare, intretinere si buna dispozitie. Nu fac produse tratament si nu prepar tincturi recomandate de doctori”, clarifica Silvia.

Unturile (pentru corp, pentru maini, pentru fata) sunt pe baza de unt de shea, ulei de cocos si ceara de albine. Nu au apa in compozitie asa ca pentru o hidratare intensa se aplica pe pielea umeda. Nu au parabeni si nici conservanti sintetici, sunt conservate cu vitamine si uleiuri esentiale. Restul ingredientelor din compozitie sunt uleiurile presate la rece. Preturile sunt cuprinse intre 11 si 32 Ron, deci extrem de accesibile oricarui buzunar.

“Cea mai mare provocare este sa ii faci pe oameni constienti de importanta produselor cosmetice folosite. De importanta faptului ca tot ce aplicam pe pielea noastra ajunge intr-un procent foarte mare la organele interne. Traim in epoca vitezei cand toti doresc totul ACUM. Oamenii nu au rabdare 1-2 zile pana cand se prepara un produs si eventual inca 1-3 zile pana cand se livreaza. Prefera sa isi cumpere un produs de pe raft din supermarket si sa mearga acasa si sa il foloseasca, economisind astfel cateva zile. Dar pe termen lung aceste cateva zile pe care le-ar fi asteptat ca sa intre in posesia unui produs cosmetic natural ar fi putut sa le adauge cateva luni sau ani de viata”, ne explica concret Silvia. Cea mai mare provocare a ei este sa ii faca pe oameni sa inteleaga ca, asa cum alimentatia sanatoasa este importanta pentru o speranta de viata mai lunga, la fel de importante sunt si produsele cosmetice folosite si, mai ales, compozitia lor.

Asadar, va recomand cu drag sa comandati produsul personalizat pentru pielea, tenul și corpul vostru sau cadouri de rasfat pentru persoanele pe care doriti sa le surprindeti. Comenzile plasate in perioada 10-20 Mai beneficiază de 10% REDUCERE folosind codul MFP10%! Puteti plasa comenzi prin mesaj privat pe pagina de Facebook sau Instagram .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *