COZONACII ALCOOLICI SI DULCIURELELE VESELE – DESERTURI DELICIOASE FACUTE IN CASA

Imi veti face observatii, cu siguranta, ca nu e tocmai dragut din partea mea sa abordez subiectul urmator, tocmai in a doua zi de inceput al Postului Sfintelor Sarbatori de Pasti.

Insa, credeti-ma, nu m-am putut abtine, la propriu si la figurat! Adica nu ai cum sa rezisti unor tentatii culinare care arata (si au un gust) atat de desavarsit. Si cu siguranta va va fi utila recomandarea pentru Paste, atunci cand o sa doriti sa comandati bunatati facute in casa si totul va fi aglomerat.

Pe Iulia Ionita, alias Cozonacii alcoolici si dulciurelele vesele, o recomanda deja o multime de mamici care s-au delectat cu delicatesele ei homemade. Mama Ameliei (9luni) a descoperit atracția pentru prajiturit acum 3 luni. Pentru Iulia, bucataritul este un hobby, o activitate de relax.

“Totul a inceput cand am cumparat un cozonac de la cineva si am fost atat de îndrăgostită de el încât am cautat 2 saptamani reteta pe internet sa imi fac si eu”, marturiseste Iulia. Si-a luat inima in dinti si a postat oferta ei pe acelasi magnific grup WAHM (despre care am tot vorbit) si in scurt timp au urmat nu mai putin de … 36 de comenzi de cozonaci alcoolici pentru Craciun si Revelion.

 Feedback-ul pozitiv si aprecierile primite au determinat-o sa continue activitatea. Intre timp, a prajiturit si alte cele: ciocolata de casa, pricomigdale, tarte, eclere si torturi. Evident, a scos din cuptor, impachetat si trimis in toata tara zeci de mucenici (sau sfintisori, cum se numesc in unele zone) pentru Sarbatoarea de acum 2 zile.

Haideti sa o spunem in mod concis: Iulia e priceputa la deserturi homemade, le face cu pasiune si accepta “provocari”, nu spune nu!

Asa cum nici mie nu mi-a spus “nu” atunci cand am rugat-o sa imi trimita un grasunel (cozonac alcoolic) cu coniac, cu crema de cacao si nuca din abundenta. L-am savurat cu placere intreaga familie, inclusiv baietelul meu de 2 ani a mancat o portie destul de mare, ba cerea tot mai mult. Imi place faptul ca Iulia stie sa proportioneze perfect cantitatea de ingrediente, astfel incat atunci cand mananci cozonac de la ea nu predomina gustul de aluat, sau de cacao ori de nuca, iar coniacul/romul e doar de savoare: practic in fiecare bucatica le simti pe toate in egala masura, fiecare felie fiind generoasa.

Cozonacii alcoolici si dulciurelele vesele ofera clienților o gama larga de prajiturele, inclusiv pentru persoanele cu intolerante alimentare sau la regim. “Am cliente pentru care gătesc fara lapte, fara ouă, zahărul il înlocuiesc cu indulcitor din stevie; am facut inclusiv cozonac pentru persoane cu diabet”, ne informeaza Iulia.

Iata o lista orientativa de preturi:

  • cozonaci alcoolici cu rom/coniac – 60 Ron
  • tarte – 60 Ron/kg
  • pricomigdale, eclere, tort/prăjitură cu crema de vanilie, ciocolata si fructe de padure – 50 Ron/kg
  • ciocolata de casa cu alune de padure/nuci/migdale/caju/merisoare/cocos/goji – 6 Ron/100 grame
  • ciocolata simpla – 5 Ron/100 grame
  • tort/prăjitură Fanta – 60 Ron/kg
  • tort 3 ciocolate – 60 Ron/kg.

Este important sa stiti ca puteti plasa comenzi cu minim 2 zile inainte (depinde de volumul acestora), iar pentru evenimente cu minim 2 saptamani inainte. Iulia livreaza prin FanCurier in toata tara (evident, produse ce se preteaza a fi livrate), torturile insa sunt cu ridicare personala din Popesti-Leordeni. Iar pentru comenzi mai mari de 200 Ron, primiti discount 15%.

Asadar, nu ezitati sa o contactati pe mamica Iulia si sa ii destainuiti poftele dulci dupa care tanjeste stomacelul vostru. Ea isi va da toata silinta sa gateasca pe gustul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *