SCUTECELE PAMPERS PANTS: PRO SI CONTRA

Inca de cand s-a nascut Dorian, am folosit scutece marca Pampers. Pe la 6 luni, din cauza unei iritatii, am schimbat marca. Am incercat diverse scutece produse de diverse firme. Recent, a inceput sa se irite din nou. In tot acest timp, nu am incercat niciodata scutece de tip chilotel. Asadar, incepand cu luna decembrie, am utilizat pentru prima oara scutecele chilotel Pampers Pants, in cadrul proiectului initiat de Pampers Club Romania prin care au fost selectate 1000 de mamici care sa testeze gratuit kitul Pampers Pants. Acesta continea un pachet de 24 scutece chilotel marimea 4, o brosura de utilizare, 5 mostre a cate 2 scutece chilotel nr. 3, 5 vouchere cu reducere de 10% la cumpararea scutecelor din Kaufland (valabile pana pe 31.01.2019) si 20 de chestionare spre cercetarea de piata.

Va voi prezenta mai departe cateva avantaje si cateva puncte in minus din experienta noastra.

Aspecte pro:

Pampers a cautat cele mai inovatoare (si calibrate pe nevoile copiilor si ale mamelor) solutii pentru modelul ideal de scutece inca din anii ‘50, cand chimistul american Victor Mills (angajat al Procter&Gamble) a inventat primul prototip testat pe nepotii sai. De atunci, scutecele de unica folosinta au trecut prin o serie de perfectionari, ajungand astazi la scutecele “care respira” și cele de tip chiloțel. Acestea din urma au revoluționat metoda traditionala de schimbare a scutecelor. Astfel, orice mama ar folosi mai linistita un brand care are o istorie in spate, nu unul nou despre care nu stie mai nimic.

Scutecele Pampers Pants vine in ajutorul acelor mamici ai caror copilasi pur si simplu nu stau la schimbat (ma refer la pozitia clasica intins pe spate), astfel permite acestora sa schimbe scutecul cand copilul se afla in pozitie verticala sau chiar in timp ce se joaca.

Pot sa afirm ca Pampers Pants pastreaza pielea bebelusului neteda si moale, tocmai deoarece asemenea este materialul din care sunt fabricate. Sunt practice si usor de folosit, avand benzi elastice pe lateral ce se aseaza fix pe corpul copilului si se rup usor atunci cand scutecul trebuie indepartat. De asemenea, sunt prevazute cu o banda adeziva ce permite rularea acestora dupa indepartare.

Spre deosebire de scutecele de la alte branduri, Pampers Pants sunt usoare si nu ocupa mult spatiu, sunt nevoluminoase. Incap multe scutece intr-o gentuta de voiaj de mici dimensiuni.

Imi place ca sunt aproape in totalitate de culoare alba (au cateva desene cu culori pastelate), ceea ce inseamna ca nu sunt folositi coloranti in fabricarea lor, ceea ce este foarte important. Pare banal, dar nu este: in comert gasim branduri care produc scutece extra-colorate, cu pigmenti fuxia sau chiar negru si albastru, probabil pentru a le distrage atentia copiilor si a-i tine locului atunci cand li se schimba scutecul.

In final, nu au miros neplacut si nici nu degaja iz de parfum, care este iarasi nociv.

Aspecte contra:

Marimea 4 i-a fost cam mica lui D. Desi pe pachet scrie ca merg de la 9 la 15 kg, el avand aproape 13, deja il strangeau. Ne-ar fi fost buni chiloteii nr. 5, cu siguranta.

Nu reusesc sa faca fata pe durata unei nopti. Desi scrie ca dureaza pana la 12 ore, nu este deloc asa. Noi ii schimbam la maxim 3-4 ore, altfel explodau. De vreo 2 ori l-am gasit chiar ud, semn ca nu au o capacitate asa mare de absorbtie.  

Trebuie oricum sa fii foarte agila atunci cand schimbi scutecul de caca in alta pozitie decat cea orizontala, nu prezinta niciun avantaj in acest sens.

Pampers Pants sunt comode pentru scutecele umplute cu pipi, usor de indepartat in orice pozitie in care sta copilul. Pentru cele de caca, insa, tot pozitia clasica este cea mai sigura.

***

Acestea sunt impresiile mele de mamica ce a folosit Pampers Pants. Voi le-ati folosit? Cum vi s-au parut? Daca inca nu le-ati folosit, intentionati sa le incercati in viitorul apropiat? Cunosteati sau auziserati de aceste produse inainte de a citi articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *