Primăvara este sezonul perfect pentru a curăța, a simplifica și a revitaliza garderoba cu o abordare care îmbrățișează esențialul, cu piese versatile și atemporale.

În 2024 se revine la simplitate și naturalețe în paleta de culori. Tonurile pământii, de la nuanțe delicate de bej, la griuri sofisticate și alb pur, joacă rolul principal în tendințele de styling. Sunt culori ce facilitează crearea unor ținute multiple, adaptate pentru orice ocazie.

Adoptarea minimalismului în vestimentație

Minimalismul nu se referă doar la reducerea numărului de piese vestimentare, ci și la cultivarea unei garderobe inteligente, care prioritizează calitatea peste cantitate, o filosofie care promovează un stil de viață echilibrat și conștient.

Prin urmare, minimalismul nu înseamnă doar mai puține piese în garderobă, ci și o paletă de culori care să reflecte personalitatea purtătoarei. Anul acesta, culorile se întorc la esențial: paleta de culori a anului 2024 gravitează în jurul tonurilor neutre – bejuri calde, griuri moi și nuanțe de alb imaculat. Culori ce pot fi mkixate foarte ușor pentru a crea ținute diverse, de la casual la elegant, fără efort.

În ținuta de mai jos am ”jonglat” cu 3 culori: beige/crem, negru și denim. Elementul contrastant (trebuie să existe în fiecare ținută un asemenea element) sau detaliul îl constituie cataramele mari ale pantofilor tip loafer Marco Tozzi achiziționați de pe Bonprix (număr articol 97492095). Din imitație de piele, acești loafer eleganți sunt moi și confortabili, cu o talpă mai ușoară în realitate decât pare în poză.

Am asortat ținuta cu o geantă de mână bicoloră negru/crem (număr articol 94357295). Deși pare mică, este destul de încăpătoare și foarte caritativa. O port la diverse ținute, inclusiv cu sneakers alb/crem.

Accente colorate

Cu trecerea anilor, tind să aleg piese versatile și durabile, care să mă ajute să ies rapid din casă fără să pierd timp în fața dulapului. Nici nu îmi mai place să văd mereu dulapul cum explodează de haine pe care rareori le port, doar pentru a da ideea de abundență, de a avea multe haine ”de unde alege”. Șpilul e: cu cât ai mai multe, cu atât e mai greu să te îmbraci.  

Un trench clasic, o pereche de pantaloni/jeans clasici și un pulover plus o încălțăminte comodă: ținuta potrivită pentru ORICE ocazie sau locație în timpul zilei.

Deși baza este neutră, accentele colorate adaugă personalitate ținutelor. Fie că este vorba de o eșarfă într-o nuanță vibrantă, o pereche de cercei statement sau chiar o pereche de pantofi într-o culoare îndrăzneață, aceste elemente aduc viață unui outfit ”corect”.

Primăvara aceasta etalez cu drag o perucă roz pastel cu breton și păr ondulat, aceasta contrastând de minune cu celelalte haine în nuanțe minimaliste. O ținută în nuanțe neutre bej/negru poate părea serioasă sau formală, dar acest detaliu jucăuș (peruca) o face mai cool.

Sustenabilitate prin calitate

Prin reducerea numărului de articole de îmbrăcăminte pe care le cumpărați și concentrându-vă pe calitate și versatilitate, contribuiți la un mod de viață mai sustenabil. La Bonprix găsiți piesele perfecte pentru a construi o garderobă minimalistă, dar sofisticată, care să vă reflecte personalitatea și să vă îmbrace în fiecare zi cu stil și confort.

Inspirați-vă din acest articol și nu veți rămâne în pană de idei de ținute echilibrate, cu mixul just între eleganță și confort, culori energizante și piese atemporale.

Profitați de livrarea gratuită la comenzi peste 99 lei și de reducerile periodice de 10% sau 15%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *