Iată 7 alegeri prietenoase cu mediul și sănătatea pe care le-am făcut în ultimii 2 ani:

1. Am renunțat la absorbantele toxice din comerț în detrimentul chiloților menstruali reutilizabili. Chilotii menstruali sau absorbantele reutilizabile se schimba la maxim 2 ani. Prima dată i-am folosit pe cei de la FemiEko, iar acum sunt în testare cu cei de la Ameissy.ro

2. Am trecut de la mult plastic în multe recipiente mici la un consum inteligent: produse în format mare (de 1L, 2L) sau reîncărcabile. Am făcut asta în special pentru săpunul de mâini Sense Cosmetics, pe care îl folosesc de câțiva ani și care a fost Votat Produsul Anului 2022 și 2023.

3. Am înlocuit detergenții plini de chimicale nocive cu alții pe bază de enzime probiotice, naturale, ce elimină bacteriile, inclusiv purificator de aer. Folosesc și o husă de saltea anti-acarieni și anti-alergeni, toate acestea de la Allergy Zen. Recomand acest site mămicilor cu copilași cu piele sensibilă sau cu alergii.

4. Am înlocuit sticlele de plastic cu apă stătută din comerț cu o cană filtrantă a apei de la robinet. Schimb filtrele odată la 3 săptămâni și e super ok știind că beau mereu apă fresh.

5. Am cumpărat un dezumidificator cu multiple funcții: uscător, ionizator și purificator de aer cu filtru HEPA, de carbon și antibacterian. Pe lângă faptul că respirăm un aer sănătos iar copiii răcesc mai rar și fără complicații la plâmâni, nu avem igrasie în casă.

6. Reciclez periodic PET-urile și ambalajele din plastic la broscuța Kaufland, astfel uneori beneficiez și de reduceri. La fel fac și cu bateriile de unică folosință.

7. De aproape un an port unghiile naturale, fără gel. Economisesc bani și nu îmi mai distrug sănătatea prin contactul cu lampa UV (cancerigenă) și acele substanțe dăunătoare.

Sper că acest articol te-a inspirat, scrie-mi în comentarii ce alegeri de acest gen ai făcut și tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *