CURSURI GRATUITE LA PALATUL COPIILOR ÎNCEPÂND CU CLASA 0

Am pus pe Instagram Stories cu inaugurarea anului școlar la Palatul Copiilor. Am primit o mulțime de mesaje cu feedback pozitiv și altele în care unele mămici mi-au spus că ele nu știau despre aceste cursuri gratuite pentru copii. Vreau să vă spun că eu am crescut cu cursurile de la Palatul Copiilor. În clasele V-VIII am făcut șah, teatru, jurnalism, cenaclu literar, informatică, italiană. Vă vorbesc de anii 1998- 2002. Aceste cursuri existau deja!

În toate reședințele din județ din România ar trebui să existe această instituție de stat care oferă copiilor activități extrașcolare cu titlu gratuit. Începând de anul acesta, sunt primiți copiii de la clasa 0 (pregătitoare) în sus. Pe Dorian l-am înscris deja la Aeromodele/Rachetomodele, Informatică, Șah. Am vrut Karting, dar limita de vârstă este 9 ani. Am vrut Pictură și desen, deoarece aici chiar e talentat, dar nu mai erau locuri. Mai sunt cursuri de: Arte Textile, Muzică și Canto, Tenis de masă, Engleză, Dans popular, Folclor.

Fiecare oraș prezintă propria ofertă formativă. La Cluj de exemplu acceptă copiii de la 4 ani în sus (wow!) și au în portofoliu zeci de cursuri, printre care: Balet, Atletism, Înot, Arte marțiale, Pian, Chitară, Germană. Grupele sunt clasificate în funcție de nivelul de cunoștințe al fiecăruia în: începători, avansați și performanță. Și la București la unele cercuri sunt acceptați copilași de 4+ ani (Protecția mediului/Ecologie, Balet/Petit arabesque). La unele cercuri asimilabile cu anumite materii școlare (de ex. cenaclu literar, jurnalism) se oferă inclusiv pregătire gratuită pentru evaluarea națională și bacalaureat.

Consider aceste cercuri (cum le numesc profesorii) foarte utile în a testa pasiunile copilului și a le cultiva ulterior. Sunt părinți care vor să îi ducă pe copii la diferite activități, dar nu știu spre ce sfere aceștia au înclinație. Acest program ministerial ajută în acest sens.

Frecvența cursurilor se stabilește împreună cu profesorul. Sunt profesori aglomerați, cu mulți elevi înscriși, care acceptă ca fiecare să participe doar o dată pe săptămână (durata unei lecții este de 100 de minute), alții cu puțini înscriși care acceptă copiii ori de câte ori vor să participe, chiar de 2-3 ori pe săptămână.

Ar ajuta ca aceste informații să ajungă la cât mai mulți părinți, să le fie de folos lor și copiilor.

Share dacă postarea poate interesa și alte mămici pe care le cunoști. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *