Din ce în ce mai multe persoane și-au comutat activitățile online aproape integral pe dispozitive mobile.

Ei bine, există o modalitate prin care poți fructifica ”timpii morți” de așteptare în timp ce te deplasezi cu mijloacele de transport, aștepți să îți vină rândul la medic sau pur și simplu te relaxezi pe telefon.

Poți câștiga bani din completarea de sondaje de opinie. Partea faină e că în ultimii 2 ani, majoritatea panelurilor au implementat și aplicații pentru persoanele care doresc să completeze chestionare de pe smartphone sau de pe tabletă. Până acum 4-5 ani, acest lucru era posibil aproape exclusiv de pe desktop/laptop. Totuși, există anumite sondaje mai complexe care se cer completate DOAR de pe desktop/laptop, nu de pe mobil.

Există numeroase branduri și corporații care apelează la firme de cercetare a pieței pentru a afla ”pulsul” consumatorilor. Este o metodă indirectă de marketing, iar pentru tine ca și consumator este un beneficiu nu numai prin prisma faptului că ai ocazia să îți spui părerea și să schimbi ceva la nivel de percepție a brandurilor (care ar trebui să se adecveze și să se muleze pe preferințele publicului), dar și pentru faptul că ești primul/a care află atunci când se lansează pe piață un nou produs/serviciu/promoție, de care probabil nu ai fi aflat altminteri.

Recompensele nu sunt mari (fiecare sondaj e premiat cu sume cuprinse între 1 leu și 10 lei circa, în funcție de valoarea lui în puncte), însă dacă activezi concomitent pe mai multe paneluri, poți strânge o sumă considerabilă, cu care îți poți acorda un rasfăț (lunar cam 100-150 lei).

Pe toate panelurile, odată ce te înscrii, este fundamental să completezi datele tale la chestionarele de profilare cât mai detaliate posibil, dacă vrei să primești invitații de completare a sondajelor frecvent. Info despre gospodăria ta, comportamente de consum (cumpărături), TV și social media, gadget-urile tehnologice pe care le deții, venituri, călătorii, etc.

Iată panelurile pe care eu le folosesc și le recomand (ordinea lor e aleatorie, nu e un ranking de calitate sau ceva):

  • Atta Poll, are și aplicație pe telefon, banii se retrag la pragul minim de 3 Euro prin PayPal sau Revolut. Este panelul care are cel mai mic prag de retragere.
  • Ipsos iSay, are și acesta aplicație. Banii se scot la minim 5 Euro acumulați, prin card virtual, voucher Emag, PayPal ori Amazon.
  • ExactPanel are și aplicație, oferă premii precum bicicletă fitness pliabilă, mini dronă, tensiometru, imprimantă, fier de călcat, smartwatch, expresor, cort de 2 persoane, etc. în funcție de valoarea punctelor acumulate.
  • MarketAgent are și aplicație, banii se pot retrage la minim 10 Euro (1000 de puncte acumulate) prin PayPal sau Vouchere la magazine (H&M, IKEA, Cărturești, etc.). E fain că poți câștiga 10 puncte zilnic la sondajele de câteva secunde despre Brandul Zilei și Brand Swipe, chiar dacă nu primești invitații de sondaje mai mari zilnic. Punctele se adună ușor.
  • MyVoice by DataDiggers, nu are aplicație per se, banii se pot scoate prin PayPal, Wise, card virtual Amazon la minim 10 Euro strânși.
  • Daedalus Online nu are aplicație, banii se scot în contul bancar IBAN la minim 10 Euro. Partea faină e că, atunci când accepți invitația de a completa un sondaj, chiar dacă nu corespunzi profilului căutat, ești recompensat(ă) oricum cu 20 puncte. Are și o loterie lunară cu premii de până la 300 Ron.
  • JTN Panel nu are aplicație, banii se scot la minim 1000 puncte acumulate pentru suma de 100 Ron ce se pot vira prin transfer bancar, PayPal sau Skrill.
  • TGM Panel e încorporat în aplicația OpinionAPP, banii se scot prin PayPal la minim 5 Euro.
  • Mobrog are și aplicație, banii se retrag la minim 5 Euro prin PayPal sau Skrill ori pot fi donați în scopuri ecologice către EcoMatcher (plantezi un copac). Pentru fiecare chestionar eșuat, vei primi un bilet gratuit la loterie. O dată pe lună, vor fi extrași 2 câștigători, fiecare câștigând un voucher online în valoare de 100 €.
  • Sondaje cu Premii nu are aplicație, plătește la 5000 de puncte acumulate suma de 200 Ron.

Sper că sugestiile mele de mai sus vă sunt de folos, spor la completat! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *