Fie că e vorba de ziua de naștere, onomastica sau Ziua Copilului (1 Iunie), ori mergi la o aniversare de copil de orice vârstă (între 2 și 12 ani) și nu știi ce cadou să alegi, pot să îți recomand cu încredere un site pe care l-am descoperit recent.

Să alegi jucării pare banal și simplu, dar nu e. La o simplă privire pe site-urile din această nișă, te pierzi și ieși mai confuz(ă) decât ai ajuns acolo.  

Cum ar fi să mergi la sigur în alegerea jucăriilor potrivite pentru copilașul tău?

KidHub îți pune la dispoziție GRATUIT testul de personalitate a copilului  pentru a afla ce tipologie de jocuri sunt mai adecvate pentru el. Testul durează circa 15 minute și se recomandă a fi făcut împreună cu copilul. Iată mai jos câteva exemple de întrebări din test.

Jucăriile pe KidHub sunt clasificate pe baza a 4 funcții cognitive dominante:

  • Funcția Gândire
  • Funcția Sentiment
  • Funcția Intuiție
  • Funcția Senzație.

Testul și clasificarea de mai sus sunt rezultatul muncii unui 𝗣𝘀𝗶𝗵𝗼𝗹𝗼𝗴 𝗰𝗹𝗶𝗻𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻 dedicat proiectului KidHub.

Pe mine m-a ajutat mult această informație structurată, inclusiv în a cunoaște mai bine trăsăturile copilului (mă refer aici la Dorian). Testul de personalitate a revelat ”vidra” drept animăluț cu care se identifică, cu caracteristicile de copil extravert, dar atent la detalii. Jucăriile potrivite pentru el sunt cele din funcția Senzație.

Pe de altă parte, însă, îl avem și pe Emilian, 2 ani și 9 luni, care imită tot ce face mami. Toată ziua golește dulapurile de oale și scoate din sertare. Îți sună cunoscut? Fiind prea mic să îi adresez întrebările din test, am dorit să merg la sigur și am ales un joc de rol ce le place tuturor copiilor (sau măcar a 99% dintre ei): bucătăria de lemn accesorizată cu hotă și ceas, de la PolarB (Viga).

A fost un cadou extrem de bine primit, zile la rând s-au jucat (și certat, hahahah) numai cu această bucătărie.

Jocurile de rol fac parte din pedagogia Montessori și dezvoltă o mulțime de abilități la copii:

  • independență și încredere în sine
  • abilități sociale (muncă în echipă)
  • abilități motorii fine
  • creativitate și imaginație
  • limbaj/comunicare
  • problem solving.

Așa că, data viitoare când ești indecis(ă) cu privire la jucăriile pe care să le faci cadou copilului tău (sau altui copil), ai în vedere KidHub și alege în funcție de personalitatea lui. Dacă mergi la o aniversare, poți trimite link-ul către test direct părinților copilului sărbătorit, astfel că ei vor ști ce să aleagă și toată lumea va fi mulțumită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *