Pentru anumite aspecte sunt bucuroasă că trăiesc în provincie, însă pentru altele îmi pare tare rău că nu locuim în capitală, unde oportunitățile de activități pentru copii sunt incomparabil mai multe și mai diversificate. De exemplu, pe timpul vacanței de vară sau în week-end, un oraș mic nu prea prezintă opțiuni în ceea ce privește petrecerea timpului liber al copiilor, în timp ce părinții sunt la serviciu sau au ceva de rezolvat. Chiar și 2 ore sâmbăta, de exemplu, să ai unde să îți duci copilul să facă activități distractive și utile în același timp, e o gură de aer proaspăt pentru părinți.

Recent am descoperit Mimo Club din București, în spatele căruia sunt niște oameni talentați și pasionați de ceea ce fac:

  • Ateliere de joacă pe grupe de vârstă 3-5 ani și 6-8 ani
  • Școală de vară (cu tematici pe săptămâni) pentru copiii cu vârste 6-12 ani
  • Petreceri private cu și pentru copii.

Până una alta, mă ‘mulțumesc’ cu articolele lor de pe blogul de parenting, cu numeroasele idei de 𝗷𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 ș𝗶 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 de făcut acasă de pe pagina lor de Facebook, printabile gratuite și cele 2 cărți cu activitati pentru copii pe care mi le-au trimis pentru Dorian. Așadar, în ultimele 2 săptămâni ne-am ”delectat” cu:

𝗝𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 𝘀𝗶 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶 𝗼𝗿𝗶𝗴𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘀𝗶 𝗰𝗮𝗽𝘁𝗶𝘃𝗮𝗻𝘁𝗲 (6+ 𝗮𝗻𝗶) – 47 de jocuri, fiecare îi va ocupa copilului tău între 5 și 20 de minute. Poți lua cartea și un creion cu tine peste tot: la restaurant, la picnic, în vizite. Categorii:  Cultură generală (quiz), Acuitate vizuală, Abilități motorii, Atenție și identificare, Abilități sociale, Limba engleză, Jocuri cu numere, Abilități de citire și înțelegere.

𝗖𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗹𝗼𝗿𝗮𝘁 𝘀𝗶 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶 (4-6 𝗮𝗻𝗶) – peste 60 pagini cu activități de colorat, bricolaj și jucat. Jucându-te cu copilul tău cu această carte, poți răspunde celor 3 nevoi de bază ale sale:

  • CONECTARE (rezolvați împreună)
  • COMPETENȚĂ/AUTONOMIE (îl încurajezi să completeze singur activități din carte)
  • CONTROL/INDEPENDENȚĂ (liber să aleagă ordinea în care face activitățile).

Puteți să vedeți mai multe fotografii și un mic clip video la postarea cu pricina pe contul meu de Instagram.

În atelierele la care participă în cadrul Mimo Club, copiii pot exersa și dezvolta o mulțime de abilități, pe lângă faptul că pot socializa cu alți copii de vârsta lor. Activitățile Mimo Club se desfășoară după un concept propriu, menit să potențeze la copii: inteligența emoțională, capacitatea de concentrare, atenția la detalii, abilități motorii, precum și însușirea unor noțiuni cognitive filtrate pe vârsta și înțelesul lor. Interacțiunile se derulează într-un mediu sigur, dar totodată prietenos.

Recomand cărțile pentru copii de mai sus, deoarece sunt foarte bine structurate și au un conținut pedagogic de calitate, iar dacă aveți ocazia, nu ezitați să duceți copiii la Mimo Club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *