In contextul actual al pandemiei, suntem preocupati mai mult ca oricand de modurile prin care putem preveni infectarea cu virusul SARS-COV2 (sau atenua efectele/manifestarile acestuia).

Desi nu exista un tratament unic si infailibil contra acestui virus (doar vaccinul care amelioreaza simptomele sale, nu impiedica 100% infectarea), ceea ce putem face fiecare dintre noi este sa sustinem imunitatea propriului organism. Putem face asta prin alimentatie, somn de calitate, activitate sportiva dar si prin intermediul suplimentelor care scad riscul aparitiei infectiilor respiratorii si scurteaza perioada bolii in sine.

Mai jos va prezint cateva suplimente pe care eu le asimilez in aceasta perioada si care m-au ajutat foarte mult toata iarna, astfel incat nu m-am imbolnavit.

  1. Suplimentele de la Gradina Sanatatii

De la GS (despre care v-am mai vorbit aici) am administrat 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙡𝙚𝙭𝙪𝙡 𝙙𝙚 𝙢𝙪𝙡𝙩𝙞𝙫𝙞𝙩𝙖𝙢𝙞𝙣𝙚 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙛𝙚𝙢𝙚𝙞, suplimente naturale lichide (au capac dozator, se beau 15 ml pe zi intr-un pahar cu apa), 𝘽𝙞𝙤𝙩𝙞𝙣𝙖 pentru păr, piele si unghii (10 ml pe zi dizolvate in apa). Aceste suplimente sunt importate din Suedia si au un gust plăcut de portocale/citrice.

Am mai luat si comprimate de Propolis cu Echinacea (produse de compania spaniola Marnys), concentratie 1000 mg. Este vorba despre un puternic antiviral si anti-inflamator, cu activitate anti-microbiana si analgesica. Propolisul de pe Gradina Sanatatii este 100% purificat (superior propolisului din comerț care conține și ceară și alte resturi ale stupului), iar printre altele actionează împotriva virusului herpes simplex (care accentuează disconfortul în infecțiile virale) si atenueaza starile de oboseala si extenuare.

Rezultatele eficiente le-am simtit si cu siguranta voi mai comanda!

Exista si varianta junior, pentru copiii cu varsta de la 4 ani in sus sub forma a 20 fiole buvabile, cu laptisor de matca si 12 vitamine. Acestea din urma sunt recomandate inclusiv adolescentilor, dar si adultilor: mamici si pitici pot face o cura, deopotriva, spre a avea energie pentru multa joaca.

  2. Suplimentele in sticla de sticla de la C.O.S. Laboratories

Am descoperit aceste suplimente in urma unui Giveaway pe Instagram, pe care l-am castigat acum cateva luni.

C.O.S. Laboratories este o companie romaneasca specializata in producerea de tratamente destinate imbunatatirii sanatatii, cu sediul in Iasi.

In toate aceste luni, am avut prilejul sa testez eficacitatea, impreuna cu alti adulti din familia mea, urmatoarelor suplimente in functie de necesitatile fiecaruia si in doze minimale, doar pentru mentinere (in sensul ca pe prospectul unora dintre ele scrie ca se administreaza pana la 3 tablete pe zi, in schimb s-a administrat doar 1 pe zi):

– vitamina B12 Max (1000 mcg) – este esentiala pentru mentinerea sanatatii psihice, sustinerea procesului de diviziune celulara, formarea normala a globulelor rosii.

– vitamina C (1000 mg) – contribuie la formarea normala a colagenului , pentru buna functionare a vaselor de sange, a sistemului osos, a ligamentelor, a pielii si a dintilor; contribuie la mentinerea sanatatii psihice, la reducerea oboselii si la regenerarea formei reduse a vitaminei E.

– vitamina D3 (4000 L.U.) – contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor, a sistemului muscular si a sistemului imunitar in general.

– MagneFier Max – contribuie la reducerea oboselii si extenuarii, functionarea normala a sistemului muscular, sinteza normala a proteinelor si a unui metabolism energetic normal.

– complex B100 – contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si nervos, precum si la mentinerea sanatatii psihice.

– zinc (25 mg) – contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos, a parului, unghiilor si pielii; sustine sistemul imunitar si contribuie la mentinerea vederii normale.

Rezultatele au fost foarte pozitive: s-a ameliorat senzatia de oboseala dimineata dupa trezire, unele dureri articulare si de cap si s-au mai diminuat unele stari de apatie/lipsa de vlaga.

  3. Ceaiurile si suplimentele de la Fares

În 1929, la poalele Sarmizegetusei, în inima Daciei adică la Orăştie, Andrei Farago fonda Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale – se numea Digitalis. De fapt, prima farmacie atestată în Orăştie se numea „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.

Andrei Farago, un farmacist vizionar, o personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică, a reușit să facă tranziția de la înțelepciunea populară la studiu ştiinţific; Digitalis, cel de odinioară, astăzi poartă numele Fares.

Știați că la Orăștie sub îndrumarea lui Farago s-a utilizat 𝙥𝙧𝙞𝙢𝙖 𝙡𝙞𝙣𝙞𝙚 𝙙𝙚 𝙚𝙭𝙩𝙧𝙖𝙘𝙩𝙞𝙚 𝙖 𝙪𝙡𝙚𝙞𝙪𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙚𝙨𝙚𝙣𝙩𝙞𝙖𝙡𝙚 𝙙𝙞𝙣 𝙍𝙤𝙢𝙖𝙣𝙞𝙖 ? Sub egida Fares există 8 branduri: Biomicin, Plantusin, Hepatofit forte, Distonoplant, Glicostat, Biosept, Hapciu și Mami și bebe.

Din cea din urmă gamă am primit un colet cu produse utile inclusiv femeilor însărcinate sau mamelor care alăptează, precum și pentru bebe: siropul Biosept, ceai Baby Calm pentru indigestie și flatulenta, picături Baby Calm și capsule pentru mami pentru sănătatea respiratorie.

Siropul Biosept l-am mai folosit cu brio inca de la primul copil, iar ceaiurile pentru mine au fost binevenite. De ani de zile bem ceaiuri Fares, inclusiv le-am adaugat in apa de baita a copiilor in primele saptamani de viata, pentru o piele lipsita de dermatite: Trei Frati Patati.

Sper ca sugestiile mele sa va fie utile, desi NU sunt recomandari medicale. Este vorba strict de ceea ce m-a ajutat pe mine sa depasesc aceasta perioada delicata de pandemie. In orice caz, suplimentele NU inlocuiesc o alimentatie sanatoasa si un stil de viata echilibrat, in plus este bine sa se asimileze in urma unor analize medicale care sa depisteze eventuale carente in organism ce ar putea fi suplinite inclusiv cu ajutorul unor suplimente de acest gen, dar la recomandarea medicului sau farmacistului. Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *