Acum cateva saptamani eram in cautare de aparatori pentru patutul lui bebe, iar la un quick search pe Instagram (da, pe Insta, nu pe Google; in ultima vreme de acolo ma inspir, cumpar etc.) pe # pertinente in zona accesoriilor pentru bebelusi si decoratiuni, am descoperit BABUR Design, un brand relativ nou din Sovata (jud. Mures).

Inca de la prima vedere, am ramas placut impresionata de site-ul web si de continutul sau diversificat: mobilier Montessori pentru camera copilului (paturi, masute, scaune, rafturi, organizatoare), accesorii de protectie, textile bebelusi (pilote, paturi, perne, prosoape), decoratiuni (decor perete, postere).

Produsele au o cromatică pastelată, suavă, iar cadrul din fotografii este unul luminos, alb, dând constant senzatia de puritate și curățenie, exact ceea ce trebuie pentru copilași.

Astfel, pasul 2 a fost să iau legatura cu Izabella, administratorul firmei, care a raspuns cerintelor mele cu rabdare si profesionalism. In Atelierul BABUR Design au fost facute aparatorile pentru patutul lui bebe Emi, pe culorile si dimensiunile dorite de noi, ceea ce mi s-a parut minunat. Protectia de patut a ajuns intr-o cutie alba, frumos ambalata, cu un sticker mare cu un preview al produselor de pe site si un bilet de multumire personalizat in interior. Umplutura protectiei este moale, dar totodata suficient de groasa incat sa protejeze bebelusul de orice impact nedorit. Cu siguranta, cand bebe va mai creste, va putea fi folosita ca decoratiune.

„Când am creat acest brand, ne-am imaginat o POVESTE PLINĂ DE BUCURIE, o poveste plină de joacă și distracție – o poveste spusă prin intermediul lemnului de esență tare, a materialelor moi și a culorilor luminoase ❤”, mi-a spus Izabella, absolventă de Executive MBA la Corvinus University of Budapest. Impreuna cu sotul ei, Ferencz, Tâmplar Calificat cu peste 15 ani de experiență în domeniu, au inceput activitatea in 2019, cand si-au proupus să lanseze un brand de design local cu produse naturale, utile și  creative pentru bebeluși și copii. Sursa lor de inspirație o reprezinta fiul lor, Nandi. Practic, aproape fiecare produs este testat de Nandi, care intotdeauna este intrebat: Cum îti place? Cum te simti? Ce culoare preferi? etc. Nu e asa ca e minunat sa stii ca poti achizitiona produse create cu grija si baby-friendly?

Provocarea continua a sotilor BABUR este aceea de a crea produse creative pentru copii, frumusețea si funcționalitatea fiind în fruntea procesului de creație. Acestia mizeaza pe proiectarea de produse care stimulează simțurile și imaginația copiilor, astfel susținand dezvoltarea armonioasă a prichindeilor. 

UN CONCEPT SUSTENABIL

Filozofia BABUR presupune cautarea unor soluții creative și materiale naturale (lemn masiv, bumbac 100%, etc.), care să ajute la crearea unui viitor sustenabil și sănătos. Astfel, reutilizarea materialelor prime și reciclarea sunt concepte esentiale pentru BABUR. 

Cea mai mare provocare de pana acum a fost modernizarea atelierului de tâmplărie. În 2019 s-au investit mai mult de 149.000 Ron (fonduri europene prin programul  Start-Up Plus) pentru achiziționarea unor echipamente tehnologice pentru prelucrarea lemnului, îmbunătățind randamentul și costul de producție.

„Ne propunem pentru viitorul apropiat să dezvoltăm noi  produse, să colaborăm cu firme de design interior, instituții medicale și educaționale, iar nu în ultimul rând simțim nevoia să deschidem un Showroom în Sovata”, ne dezvaluie Izabella. Sa le uram succes si sa le strangem pumnii!

REDUCERE
Ca de obicei, v-am pregatit cu mare drag o surpriza: un discount de 10% cu codul BABUR10 la orice comanda pe site pana pe 31.07.2020. Codul BABUR10 se introduce inainte de finalizarea comenzii. Sper sa va fie de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *