Ce vis au pielea, parul si unghiile tale? Colagen la cub: un shot de frumusete cu Doppelherz Kollagen Beauty!

Produsele de make-up și cosmetice sunt subiective, dupa parerea mea. O crema poate sa priasca tenului meu, dar pielii tale poate sa ii faca rau. Ca să nu mai vorbim de paletele de machiaj, trebuie să avem grijă de unde le cumpărăm, pe multe sunt scrise nume ale marilor branduri dar de fapt sunt contrafacute.
Pielea are nevoie de 3 compusi (ne-subiectivi), pentru a preveni imbatranirea prematura și aparitia ridurilor. Aceștia sunt:
1. Colagen (proteina)
2. Coenzima Q10 (vitamina)
3. Resveratrol (antioxidant)

Putem adauga si acidul hialuronic si vitamina C, dar acestea sunt secundare fata de cele 3 de mai sus.

Sanatatea pielii este determinata de factori genetici (la fel ca cea a parului, a dintilor), de actiuni interne (hidratare/apa, somn de 8 ore in fiecare noapte, alimentatie echilibrata si sport, suplimente/integratori,  absenta viciilor precum fumat, absenta stres/traume etc.) si de agenti externi (raze UVA/UVB, substante ce intra in piele prin aplicarea de creme/tratamente).

In ultima perioada mi-am setat o rutina de ingrijire care sa contina pe cat posibil aceste substante, dintre care cel mai important este colagenul. Colagenul este prezent in toate țesuturile conjunctive ale organismului (oase, piele, ligamente). Din toate cele 28 de tipuri de colagen active in corpul uman pentru constructia celulara si pentru repararea țesuturilor, formele I, II, III si IV sunt vitale in mentinerea sanatatii pielii.

Deoarece colagenul in combinatie cu vit. C se asimileaza mai bine in organism, mai ales daca este introdus pe cale interna (baut), am ales sa fac tratamentul de 2 luni de la Doppelherz System ce are chiar aceasta formula de peptide de colagen + vitamina C. In fiecare dimineata beau 25 ml de ”suc” (are gust de suc tropical, cu aroma de pepene galben si litchi), tinut in prealabil la frigider. Capsulele a cate 25 ml fiecare Kollagen Beauty vin la pachet de 30 de flacoane unidoza cu solutie orala in care sunt prezenti si alti nutrienti precum: beta-caroten, vitamina E, biotina, oligoelementele zinc si cupru, extract de akai (din palmierul Euterpe oleracea ce creste in jungla amazoniana). Se recomanda o cura de minim 2 luni, adica 60 flacoane (2 cutii).

Kollagen Beauty de la Doppelherz system, in virtutea ingredientelor sale, actioneaza si asupra unghiilor (previne exfolierea si fragilizarea) si parului (previne uscarea, ruperea si despicarea la varfuri).

Dupa 5 saptamani de utilizare, am observat ca pielea mea este mai supla si mai elastica, iar ridurile de expresie din jurul ochilor vizibil atenuate. Utilizat pe termen lung, Kollagen Beauty impiedica aparitia celulitei si a vergeturilor. Repet, trebuie sa se tina cont si de stilul de viata al persoanei.

Asadar, dupa ce imi beau cafeaua si flaconul de peptide de colagen, continuu cu rutina de skincare.

Cele din imagine (produsele nu sunt din Romania) sunt ale mele #skinessentials pentru ten, dupa urmatorii pași:
1. Uleiul de curatare și demachiere de la Bielenda aplicat pe pielea umeda creeaza o pelicula fina de spuma ce curata fata.
2. Dupa care aplic in palma 3-4 picaturi de ulei de trandafir (Squalane) și vit. C apoi masez fata, ce ramane catifelata. Eu am pielea uscata așa ca il folosesc de 2 ori pe zi.
3. In zilele reci sau cu vant, crema de goji de la Hendel, altfel o crema hidratanta si antirid pe baza de aur si argint coloidal.
4. Seara inainte de culcare aplic serul cu colagen și vitamina C.

Cu cat vine din mai multe surse, cu atat mai bine. Desi este un component structural pentru organism, cantitatea de colagen secretata de corp scade odata cu inaintarea in varsta. Expunerea la razele ultraviolete sau poluarea sunt elemente externe care afectează producția de colagen in organismul nostru. De aceea, incepand cu varsta de 30 de ani, aportul extern de colagen poate deveni extrem de necesar.
Ca acesta sa aiba efecte optimale, este recomandat sa adopti un stil de viata pe cat posibil sanatos, o alimentatie echilibrata, un regim de somn de 6-8 ore pe noapte, evitarea dulciurilor, evitarea factorilor externi nocivi si, nu in ultimul rand, sa ai o disciplina in administrarea tratamentului (zilnic in acelasi interval orar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *