DE LA PROIECTE DE ARHITECTURA SI DESIGN LA CASE PRINTATE 3D: STUDIO DESEN SI TEHNOLOGIA 3D PRINT

Nu sunt cea mai actualizata persoana in materie de home design si home decor, insa ma pasioneaza acest domeniu. Am inceput sa citesc si sa rasfoiesc din ce in ce mai multe conturi de acest fel, mai ales din vara aceasta cand am dat in constructie Atelierul Eptacore Concept si am decis pe viitor sa ne mutam la casa la curte, in detrimentul apartamentului.

Si hai sa recunoastem, cui nu ii place sa amenajeze, sa decoreze? Este un prilej de a cultiva frumosul si de a scoate creativitatea care zace in fiecare dintre noi, iar satisfactia rezultatului final obtinut din propriile idei este priceless.

Cum dintr-o casa nu pot lipsi florile, dar nici de la locul in care ne petrecem majoritatea timpului (adica biroul sau spatiul de munca, in orice caz), mi-am dorit o vaza mai inedita care sa imi faca zilele mai frumoase. Vaza pe care am amplasat-o intr-un coltisor din Atelier, neamenajat complet inca, dar care va fi o zona de Waiting Place (loc de asteptare). Acasa am deja un centerpiece superb din muschi stabilizat si flori uscate de la Soapte Urbane.

Este vorba despre superba vaza Afrodita (eu am ales alb, dar este si varianta pe negru) pe care am gasit-o la STUDIO DESEN, un proiect relativ nou a 2 tineri casatoriti ce impartasesc aceeasi pasiune pentru arhitectura si design industrial. Ce anume are special aceasta vaza? Este PRINTATA 3D, da, ati citit bine, printata la imprimanta de tip 3D.

Adina Mărginean, stabilita in Bucuresti insa nascuta in Tulcea, a crescut cu o imensa dragoste fata de natura din delta si cea dobrogeana. “Modelarea spatiului din jurul meu mereu m-a fascinat pentru ca am inteles de mica faptul ca ceea ce ne inconjoara ne influenteaza starea si felul de a fi. Astfel, am ajuns sa studiez arhitectura si sa aprofundez modalitatile prin care pot eu influenta, in bine, toate aceste lururi. Impreuna cu sotul meu, și el arhitect, ne-am preocupat inca din bancile facultatii de design. Mereu existau limitari. Realizarea de machete era eficienta, insa ne doream sa spargem limitele ei. Astfel, am descoperit cu fascinare o tehnologie noua pentru Romania: printarea 3D”.

In prezent, Adina si sotul ei lucreaza la dezvoltarea unui Atelier de printare 3D și Design. Cu ce le place cel mai mult sa isi ocupe timpul? Cu idei noi, prototipuri, incercari inovatoare si interesante, cele mai multe din ele nemaiîntalnite. “Bineînteles ca acest proces este sinuos, are frumusetile si neplacerile lui. Mereu ne lovim de cautarea solutiei la intrebarea –cum poate deveni un obiect mult mai bun decat este deja?-”.

Atelierul STUDIO DESEN se dezvolta pe doua directii. Prima directie consta in realizarea de obiecte de design si mobilier printat 3D. “Lucram la lansarea unui magazin online (ce va fi publicat la URL www.studiodesen.ro), dar in prezent ne puteti urmari activitatea pe pagina de Facebook Desen si pe Instagram. Cealalta orientare a noastra este asupra oamenilor din jur. Ne place sa auzim despre idei indraznete si ne dorim sa ajutam la realizarea lor. Clientii nostri se confrunta cu frustrarea de a avea foarte multe idei, insa acestea ajung sa zaca abandonate pentru ca nu exista uneltele, timpul sau interesul necesar pentru a le transforma in realitate. Noi realizam in format digital orice idee pe care o ai, iar ulterior o printam 3D pana ce ideea isi gaseste cea mai potrivita forma pentru a functiona si arata asa cum iti doresti”.

Asadar, Studio Desen poate materializa si personaliza orice idee de homedesign ati avea. Puteti vedea aici cateva dintre prototipurile realizate de ei.

Pe langa Atelierul de printare 3D si Design, sotii Marginean sunt si “învățăcei la joburile noastre de arhitectură. Ne dorim sa extindem Atelierul de design intr-un birou de arhitectura si design, iar cel mai mare vis al nostru este sa proiectam si sa realizam case printate 3D. In alte tari se intampla acest lucru deja, cu siguranta putem face si noi”.

Noi le uram mult succes pe acest drum frumos si inovator si speram ca planurile lor sa se concretizeze curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *