In penultima zi de vara l-am sarbatorit pe bebe Emi, care a implinit 1 anisor. A fost o petrecere strict in familie, cu nasii lui de botez, acasa, la curte. Voiam sa va vorbesc putin despre decorul pe care l-am amenajat pentru aceasta ocazie, poate sunt utile informatiile si altor mamici care vor sa organizeze petrecerile micutilor lor si le-ar prinde bine cateva sugestii.

Tematica noastra a fost Micul Print, insa cum in Romania exista primatul personajelor Disney, nu am gasit nicaieri decoratiuni gata facute pe aceasta tematica. Asa ca am incropit cateva elemente din carte.

Tavita si cutiuta pentru pastrarea motului din  lemn natur le-am comandat pe Haidihai.ro, iar apoi le-am vopsit cu vopseaua Fusion Mineral Paint pe baza de apa (100% non-toxica, fara compusi organici volatili, kids-friendly) comandata pe Milos Family.com, importator direct autorizat. Va recomand cu caldura sa vizitati acest site, unde veti gasi, pe langa shop-ul de vopseluri, instrumente si articole pentru reconditionarea si restructurarea pieselor de mobilier si home decor. Pe Daniela Milos o gasiti inclusiv pe Instagram, unde raspunde prompt la solicitari.

Covorasul cu vulpita l-am comandat pe Sinsay.com, la fel ca si instalatia cu led-uri in forme de diamant.

Baloanele colorate , inclusiv ghirlanda pe care le-am atasat, bastonasele cu rozete, bannerul cu Happy Birthday etc. le-am comandat pe site-ul Aniversaria.ro, care, dupa lungi cautari, mi s-a parut cel mai bine aprovizionat pe zona aceasta.

Tinuta mea (tricoul cu inima din pompoms cu mesaj “Boys Mom” si fusta tutu cu pompoms) este de la Aliah Pompoms, iar pantalonasii cu print vesel ai copiilor sunt de la Mama&Me Design.

Iar acum o sa va vorbesc putin despre tabloul personalizat pe care l-am comandat de la ERAM Memories. Mi-e foarte drag sa va dezvalui cateva lucruri despre aceasta afacere de familie, mai ales prin prisma faptului ca in ultima vreme am facut niste postari pe Instagram cu #sustineafacerilelocale (#supportsmallbusiness) ceea ce va indemn si pe voi sa faceti. Traim vremuri delicate si este necesar, etic, ba chiar sanatos pentru mediu sa reducem lantul de aprovizionare brand-consumator final, sa ne indreptam catre filiera scurta si sa ajutam micii antreprenori sa supravietuiasca acestor vremuri grele.

Revenind la ERAM Memories, este vorba despre o ”echipa” formata din Mama, Tata si 2 copii. Mama realizeaza grafica si se ocupa de Serviciul clienti si Social Media. Tata gestioneaza partea administrativa si de Suport moral pentru Mama. J Eric (4 ani) se ocupa de Controlul Calitatii hihihi, iar Amelia (1 an) este persoana de la Resurse Umane care se ocupa de probele anuale ale personalului angajat (de ex. ascunde scotch-ul si markerele inainte de impachetarea coletelor si, contra cronometru, o provoaca pe Mama sa le gaseasca). Cea mai faina echipa, nu-i asa?

Proiectul ERAM Memories a prins contur pe la inceputul lunii aprilie a acestui an, cand Carmen (alias Mama) a realizat primul tablou aniversar pentru mezina familiei. „ERAM Memories este locul unde eu realizez tablouri de suflet, personalizate, ce devin o amintire speciala atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici! Tablourile sunt printate pe suport rigidForex”, ne spune Carmen.

Astfel, Carmen a reusit sa transforme pasiunea sa pentru handmade si obiecte personalizate (inca din liceu a participat la cateva targuri) in jobul care ii place si ii stimuleaza latura creativa.

Tablourile ERAM Memories se impart in 4 categorii:

🔹 Tabloul aniversar personalizat ce contine toate realizarile copilului din primul an de viata;

🔹 Tabloul Sky Map – personalizat cu harta cerului ce contine pozitionarea zodiilor si a constelatiilor dintr-o zi speciala, astfel fiecare harta este unica;

🔹 Tabloul de nou-nascut cu toate datele de la nastere;

🔹 Tabloul decorativ (rasfoieste galeria foto pe Instagram).

Preturile tablourilor sunt intre 70 și 120 lei,  in functie de categoria aleasa.

Ca orice mama care lucreaza de acasa, si pentru Carmen “cea mai mare provocare este timpul pentru ca lucrez la tablouri mai mult noaptea dupa ce adorm piticii, dar facand ceea ce imi place totul este mai usor”.

Desi este extrem de greu pentru o activitate de familie la inceput de drum sa creasca, mai ales in contextul actual, oamenii cu suflet mare nu raman indiferenti la probleme mai mari ca ale lor. ERAM Memories a participat la diverse licitatii cu scopuri caritabile, ofertând tablouri, astfel ca banii obtinuti din acele vanzari au fost donati catre cazurile prezentate.

Va recomand cu drag sa vizitati canalele media ale activitatilor pe care le gasiti evidentiate mai sus si va invit cu tarie sa sustineti oricat puteti micile afaceri si afacerile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *